Çakmakçı Halıkent sakinlerini dinledi

19 Ocak 2014 17:19

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ‘Ses sizin, Söz sizin’ sloganı ile düzenlediği halk buluşmalarının ilkini Halıkent Mahallesinde gerçekleştirdi. Bakkallar Bayiler Odası Düğün salonunda gerçekleştirilen halk buluşmasına çok sayıda Halıkent Mahalleli katılarak yerel yönetimden beklentilerini dile getirdi. Saat 20’de başlayan halk buluşmasında CHP İl başkanı Vedat Şenol, Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan ve Belediye başkan adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı birer konuşma yaptı. Programda Grup Keyf tarafından bir müzik dinletisi yapıldı. 

CHP yerel seçim çalışmaları kapsamında Halıkent Mahallesinde halk günü düzenledi Ses sizin, Söz sizin sloganı ile düzenlenen halk gününe katılan Halıkent Mahallesi halkı yerel yönetimden beklentilerini ve yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Saat 20’de Bakkallar Bayiler Odası Düğün salonunda başlayan halk buluşmasında önce CHP İl Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan kısa birer selamlama konuşması yaptı.

CHP KİMSENİN KUYRUĞUNA TAKILMAZ

CHP İl Başkanı Vedat Şenol yerel ve genel siyaset üzerine değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında “Türkiye gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Bugünkü yargı ve emniyetteki üçüncü dalga operasyonlarına bakarak siz değerlendirin, Türkiye hukuk devleti mi, yoksa muz cumhuriyeti mi? Bunu siz görüyorsunuz. AKP iktidara geldikten sonra Türkiye’de bir devlet geleneği kalmadı. Başımız bir tiran, bir padişah geldi. Ben yaptım oldu, ben söyledim olacak diyen bir kişi geldi. Burada çok önemli bir durum var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya sırtındaki kamburu atacak yada yok olma noktasına doğru gidiyor. Bu noktada CHP’ye çok büyük görevler düşüyor. Türkiye uçuruma gidiyor, üniter devlet yapımız sorgulanıyor, federal sistem tartışılıyor. Türkiye parlamenter sistemden devlet başkanlığı sistemine, padişahlık sistemine geçmeyi konuşuyor. Türkiye önümüzdeki mart ayında bir yerel seçim yaşayacak, ardından 5-6 ay gibi bir süre sonunda ise genel seçim tartışılmaya başlanacak. Önümüzdeki yerel seçim var olma yok olma savaşıdır. Bu yerel seçimde tüm CHP üyeleri aktif görevler almalıdır. Bugün Türkiye’de her yerde CHP seçim anketlerinde önde gözüküyor. Bu Isparta içinde böyle, Isparta’da aday seçimi anlamında en nitelikli adayı belirleyen CHP’dir. Isparta’da yarış CHP ile diğer partiler arasında geçecektir. CHP diğer partilerin yedeği olamaz. Çünkü CHP 2011 genel seçimlerinden ikinci parti olarak çıktı merkezdeki oyu 27 bin 500. O MHP’yi öven insanlara sesleniyorum, MHP’nin 2011 seçimlerindeki oyu 22 bin. Hocamız aday olduktan sonra yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında en hızlı büyüyen parti CHP. Bugün sahada sadece CHP var. Bu seçimi mutlaka CHP alacaktır. Lütfü Hocamız belediye başkanı olacaktır ve Isparta’nın kronikleşmiş sorunlarını çözecektir” dedi. 

KADINLARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan ise yerel seçimlerde başarı için kadınlara büyük görev düştüğünü söyleyerek “bizler evlerimizde çevremize çağrı yaparak, aktif olarak çalışmalara katılarak bu seçimin sonucunu belirleyeceğiz. Bu nedenle tüm kadınları CHP çatısı altında aktif siyasete ve çalışmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı ise programa katılanlara teşekkür ederek “biz nasıl bir yerel yönetim hedefliyoruz, bunu sizlere seçim sürecinde biraz göstermek istedik. Biz yerel yönetime geldiğimizde söz sizde olacak, sorunları sizden dinleyeceğiz, çözüm önerilerinizi alacağız. İşte buradayız söz sizde. Bu programlar bugün yapıldığı gibi yarın yerel yönetime geldiğimizde de yapılacak. Bugün sizlere sormak sözü sizlere vermek için burada toplandık” diyerek vatandaşlara mikrofon uzattı.

HAVA KİRLİLİĞİNİN ÇÖZÜMÜ VAR

Gerek mikrofona konuşan vatandaşların sorularını, gerekse dağıtılan formlar aracılığı ile sorulan soruları yanıtlamak için yeniden kürsüye çıkan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “sizlerin sorunlarını tek tek alıyoruz ve projelerimizi de bunlara göre oluşturuyoruz. Biz Isparta için zenginleşme zamanı diyerek yola çıktık. Zenginleşmeyi de üç başlık altında toplandık. İlk aşamada insan zenginliği dedik ve Ana Kucağı Merkezleri, Yaşlı Yaşam Akademileri, Gençlik Merkezleri gibi projelerimizi açıkladık. Gelecek ay Yaşamsal Zenginlik başlığı altında toplanan projelerimizi açıklayacağız. Mart ayında ise Kentsel zenginlik projelerimizi sunacağız. Projelerimizde sizin sorunlarınızın bir çoğuna ilişkin çözüm önerilerimizde var. Örneğin sizlerden gelen hava kirliliği sorununun çözümü hiç zor değil, Aydın’da bu sorun vardı ve çözüldü. Nasıl çözüldü? Yerel yönetim çalışması ile. Belediye bir karar aldı ve şehre giren tüm kömürleri denetledi. Alt sınır olarak piyasada 600 TL’ye satılan bir kömürü belirledi. Bu kömürü kendi tonu 100 TL’ye ithal ederek Aydın’daki kömür satan işletmeler aracılığı ile uygun fiyattan halka sundu. Bunu neden Isparta’da yapamayalım? 99-2000 yıllarında Isparta’da bu derece hava kirliliği sorunu mu vardı? Sosyal tesisleri sizlerle bugün olduğu gibi bir araya gelebileceğimiz, mahalle halkının birbiri ile etkileşim içinde oldukları alanlar haline getirmeyi hedefliyoruz. Sokak hayvanları ile ilgili çok sayıda şikayet geldiğini gördük. Bu sokak hayvanları sorununu Avrupa Birliği standartlarında bir barınak kurup oraya toplayarak çözeceğiz. Gül Festivalini bugün ki gibi panayır olarak değil Antalya’da ki gibi büyük bir festival şeklinde yapacağız. Burdur, Isparta, Antalya’nın birlikte gelişmesini hedefliyoruz. Sloganımız ‘gül, göl, deniz biz hep beraberiz olacak. Hafif raylı sistem önerisi gelmiş Halıkent SDÜ arasına, biz bunu biraz daha ileri götürmeyi istiyoruz. Havaalanına kadar yapılacak bir hafif raylı sistem planlıyoruz” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’nın konuşmasının ardından program Grup Keyf tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam etti.

 

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...