“Ara eleman sorununa çözüm üreteceğiz”

19 Ocak 2014 17:21

Sanayi esnafını ziyaret eden CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı esnafların en önemli problemlerinden olan ara eleman yani çırak sorununa Mesleki eğitim Merkezi ile birlikte proje geliştirerek çözüm üreteceklerini söyledi.

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Sanayi esnafı ile bir araya gelen Prof. Dr. Çakmakçı esnaflara hem sorunlarını sordu hem de çözüm önerilerini aldı. Esnaflar sanayiyi canlandıracak önlemler alınmasını talep ederek “Türkiye’nin Çin’i olarak görülen Konya’yı bulunduğu hale getiren Konya belediyesidir. Zamanında yurt dışından getirdiği ağaç sökme makinesini Konya sanayicilerinin önüne koyan ve bundan 5 tane yapmanızı istiyorum diyen belediye birçok makinenin benzerlerinin Konya sanayinde üretilmesine vesile olmuştur” derken Prof. Dr. Çakmakçı benzer modelleri Isparta’da da uygulayabileceklerini söyledi.

Sanayi esnafının en önemli sorunlarından olan teknik eleman ve ara eleman sorununa da değinen Prof. Dr. Çakmakçı “Çıraklık Eğitim Merkezini yani yeni adı ile Mesleki Eğitim Merkezini canlandıracak projelerimiz olacak. Bugünde gördük ki sanayi esnafımızın en önemli problemlerinden biri çırak bulamamak. Biz belediye yönetimine geldiğimizde Mesleki Eğitim Merkezine giden öğrencilerimize belli olanaklar sağlayacağız, ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağız. Mesela ilçelerden yada köylerden gelen öğrencilere belirli süre konaklama imkanları sağlayacağız. Bu öğrenciler gündüzleri sanayi esnafımızın yanında iş öğrenecek, sonra Mesleki Eğitim Merkezine devam ederek belge sahibi olacak” dedi.

Sorunları da, çözüm önerilerini de esnaflara sorduklarını belirten Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “sanayi esnafımızı işlerin azlığından şikayetçiler. Gerçektende bize örnekler veriyorlar, geçmişte Isparta Konya’dan ileri idi. Bugün Isparta neden geri kaldı? diye soruyorlar. Bizim insan nüfusunu artırırken, nitelikli insan gücünü de artırmamız gerekiyor. İnsanlar tarım arazilerinin imara açılmasından, trafik konusunda yaşanan sıkıntılardan şikayet ediyor. Biz esnafımızdan hem şikayetlerini alıyoruz, hem de sorunları ile ilgili çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. Trafik konusunda örneğin, Isparta’nın bir trafik master planı olmadığını, bu konuda şimdiden girişimlerde bulunduğumuzu, göreve gelir gelmez trafik master planını hazırlatacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu.    

 

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...