Esnafın ara elaman sıkıntısını çözecek okulun temeli atılıyor

19 Ocak 2014 17:27

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnafın en çok sıkıntı çektiği ara elaman sorununu Gül Petek Sanayi Sitesi içersindeki alana yapılacak olan okulla çözeceklerini belirtti. Başdeğirmen, “Yer teslimi yapıldı. Yarın(bugün) zemin etüdü yapılacak. Önümüzdeki ay içerisinde hep birlikte temelini atacağız” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Marangozlar, İnşaatçılar ve Mobilyacılar Odası Genel Kurulu’nda esnaflara seslendi. Günümüz şartlarının daha ağır olduğunu ve birlik ve beraberlik içinde çalışılması gereken bir ortamda bulunulduğunu bildiren Başdeğirmen, “Devletin verdiği hibe desteklerinden yararlanmamız gerekiyor” dedi.

“SEKTÖRÜ GELİŞTİRMEK İÇİN MUTLAKA ISPARTA DIŞINA ÇIKILMALI”

Öte yandan Isparta dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet edilemeyeceğini vurgulayan Başdeğirmen, “Sektörümüzü geliştirmek için mutlaka Isparta dışına çıkmamız lazım. Bunun için de Oda olarak yurtiçi ve yurtdışı fuarlarını çok iyi takip etmemiz gerekiyor. Eğer geliriniz olmazsa Odaların esnafların isteklerine cevap vermesi mümkün değil. Bugün esnafımıza gittiğimiz zaman görüyoruz ki kendisi çalışıyor. Bunun nedenini sorduğumuzda da, ‘eleman bulamıyoruz’ diyor. Şuanda hem bize hem de esnaf odalarına kayıtlı 400 esnafımız var. Zamanla bu azalıp, gidecek” diye konuştu.

“BUGÜNE KADAR KÜMELEŞİP BÜYÜMEMİZ GEREKİRDİ!”

Öte yandan Isparta’nın mobilyayla ilgili imkânlarının çok geniş olduğuna değinen Başdeğirmen, “Ağaçlı bir bölgeyiz. Türkiye’nin birçok bölgesine ağaçları biz Isparta’dan gönderiyoruz. Sunta fabrikamız var. Çok da iyi yere gelmemiz ve kümeleşerek büyümemiz gerekirken, maalesef bugüne kadar bunları geliştiremedik. Ama bu konuda geç kalmış değiliz. Bunları birlik ve beraberlik içinde yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“ARA ELEMAN SIKINTISINI GİDERECEK OLAN

OKULUN TEMELİNİ ÖNÜMÜZDEKİ AY ATIYORUZ”

Bu arada esnafın ara eleman sıkıntısını gidermek için girişimlerde bulunduklarını ve yakın bir zamanda bu okulu Isparta’ya kazandıracaklarını belirten Başdeğirmen, “Sizler tehlikeli meslek yapıyorsunuz ve bu yüzden kalifiyeli elaman olmayan bir kişiyi çalıştıramazsınız. Bu sıkıntılar için bir teknik lise ya da teknik endüstri meslek lisesi olarak bir okul açmak istedik. TOBB’da bunu olumlu karşıladı ve Isparta’da bir teknik lise yapılması için çalışmalara başlandı. Şuanda projemiz hazırlandı. Okulumuzu Gül Petek Sanayi Sitesi içersindeki 10 bin m2’lik alana yapıyoruz. Yer teslimi yapıldı. Yarın(bugün) zemin etüdü yapılacak. Önümüzdeki ay içerisinde hep birlikte temelini atacağız” dedi.

 

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...