Seçime 3 listeyle girildi

19 Ocak 2014 17:27

Marangozlar, İnşaatçılar ve Mobilyacılar Odası Genel Kurulu dün 3 listeyle gidilen seçimle tamamlandı. Mevcut Başkan Kaya Öksüz, Bayram Çelik ve Süleyman Özdamar’ın yarıştığı seçimlerde mevcut Başkan Kaya Öksüz, 159 oy alarak yeniden başkan seçildi. Bayram Çelik 83, Süleyman Özdamar ise 70 oy aldı.

Esnaf Odaları Birliği Meslek Oda seçimlerine dün de devam etti. Marangozlar, İnşaatçılar ve Mobilyacılar Odası yeni Başkanının seçmek üzere 3 listeyle seçime girdi.

SİYASİLERİN KATILIMI YOĞUN OLDU

Marangozlar, İnşaatçılar Mobilyacılar Odası genel Kurul dün Esnaf Odaları Birlik Binasında gerçekleştirildi. Kongreye; AK Parti Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş, Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TKDK İl Koordinatörü Ali Toker, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Eren, Aydın Şanlıtürk, Recep Erdem, bazı İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, AKP, MHP ve CHP kurmayları, Meslek Oda Başkanlarının yanı sıra çok sayıda Oda üyesi katıldı.

GÜNAYDIN VE ÇAKMAKÇI GELEMEDİ

Bu arada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı, işleri nedeniyle kongreye katılamadı. Günaydın’ın yerine yardımcıları geldi.

SİYASİLERİN SAMİMİLİĞİ GÖZDEN KAÇMADI

Marangozlar, İnşaatçılar ve Mobilyacılar Odası Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Faaliyet ve Denetim Kurulu Raporları okundu. Bu sırada siyasilerin sürekli birbirleriyle şakalaşmaları ve gülüşmeleri gözlerden kaçmadı.

İLK KEZ BU KADAR YOĞUN KATILIM OLDU

Öte yandan siyasiler ilk kez bir meslek odası seçimine bu kadar yoğun katılım sağladı. Protokol koltukları katılımcıların çoğunu almadı ve arka sıralara oturmak zorunda kaldılar.

ADAYLAR KONUŞTU

Diğer taraftan 3 listeyle girilen seçimde ilk olarak Bayram Çelik konuştu. Çelik, konuşmasında “Odamızın idari ve denetim kurulunda birçok eksiliğin olduğunu, mesleğimizin her geçen gün kan kaybettiğini, birlik ve beraberliğin yok olduğunu, meslektaşlar arasında rekabetin her geçen gün arttığını ve kayıt dışı çalışanların çığ gibi büyüdüğünü ve yönetimin de bu durumlara seyirci kaldığını görüyoruz. Bizler bu meslekten para kazanıp, evlerimize ekmek götürmeye çalışan, yaşantımızı çok zor şartlar altında sürdüren esnaf ve sanatkârlarız. Bizler sizlere en iyi şekilde hizmet etmek için bu kutsal göreve aday olduk. Biz genç beyinler olarak hizmetin en iyisini yapacağız” dedi.

“FARKLILIK GÖSTEREREK ESNAFIMIZI

ÖN PLANA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Öte yandan Süleyman Özdamar, Isparta’nın kaynak ve teknoloji olmasına rağmen her geçen geriye gittiğine değindi. Özdamar, “Globalleşen dünyada sürdürülebilir büyüme potansiyeli olan üyelerimizin imalat sektöründe maalesef Isparta bölgesi olarak teknolojik ve büyüme hızı olarak diğer bölgelere göre elimizde değerlendirilebilir kaynaklarımızın olmasına rağmen halen geri kalmaktayız. Hedefimiz bu anlamda farklılıklar göstererek esnafımızı ön plana çıkarmak ve bu bölgede kendisini tanınabilir, ispatlamış, potansiyeller ve oluşumlar sağlamak” diye konuştu.

“ADAY OLAN ARKADAŞLAR 1 AY

ÖNCESİNE KADAR NEREDEYDİNİZ?”

Mevcut Başkan Kaya Öksüz de “4 yıl görev yaptığımız sürede devamlı olarak esnafımızın yanında olduk. Bizlere seçimden seçime esnafı ziyaret ediyorsunuz diyorlar. Ben 35 yıllık esnafım. Hiç kimse bana dükkânımın önünden geçerken selam vermedin diyemez. Ben tahsil hayatından sanayiye geldim. Kimseye saygısızlık etmedim. Her esnafın arkasında oldum ve bundan sonra da arkasında olacağım. Aday olan arkadaşlarımız 1 ay öncesine kadar neredeydiniz? Telefonlara mesaj gönderdiniz herkesi rahatsız ettiniz. Adaylar hizmet bedeli almayacağız diye bizleri rencide ettiler. Böyle bir kanun var mı? Nizam neyse onu uygulayacaksın” dedi.

HAYRETTİN GÜÇ’E PLAKET

Bu arada Esnaf Odaları Birliğinde yıllarca hizmet etmiş olan Hayrettin Güç’e katkılarından dolayı Aybatılı tarafından plaket verildi.

“PROJELERİNİZE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

SAĞLAMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ”

Son olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ali Toker, Marangozlar, İnşaatlar ve Mobilyacılar Odası üyelerine sundukları hibe destekleri hakkında bilgi verdi. Yeni bir çağrı dönemine çıktıklarını belirten Toker, “Kurumumuz ahşap, metal, seramik,  taş işleri sektörlerinde yüzde 50 ile 65 oranında hibe desteği sağlamaktadır. Destek bütçemiz her proje başı 400 bin Avrodur ve bu da yaklaşık 1 milyon 250 bin liraya denk gelmektedir. El sanatına dayalı bir ahşap, taş, seramik işçiliği yatırımlarında inşaat işleri, her türlü makine alımında geçen projeleri yüzde 50 oranında desteklemeyi taahhüt ediyoruz. Desteklerimiz vergilerden muaftır” dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçim sonucuna göre mevcut Başkan Kaya Öksüz, 159 oy alarak yeniden başkan seçildi. Bayram Çelik 83, Süleyman Özdamar ise 70 oy aldı.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE;

Kaya Öksüz

Mustafa Hakan Divarcı

Osman Atasoy

Atakan Baştaş

Oğuzhan Sivri

Süleyman Gökdemir

Beytullah Özsoy

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...