Siyasetin kalbi Meslek Oda seçimlerinde atıyor

19 Ocak 2014 17:28

Meslek Odalarının Genel Kurullarını yalnız bırakmayıp projelerini anlatmak için en uygun yer olarak gören siyasi parti İl Başkanları ve Belediye Başkan Adayları dün diye Marangozlar, İnşaatçılar ve Mobilyacılar Odası Genel Kurulu’nda idi. Birbirlerine yüklenen siyasiler esnafın gönlünü kazanmaya çalıştı.

Marangozlar, İnşaatçılar ve Mobilyacılar Odası Genel Kurulu dün yine siyasilerin merkezi oldu. Oda seçimlerini esnafa kendilerini en iyi anlatma yolu olarak gören siyasiler dünkü kongreye yoğun katılım sağladı. AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın temsilen Yardımcıları Orhan Eren, Aydın Şanlıtürk, Recep Erdem, AKP, MHP ve CHP kurmayları kongreye katılırken konuşmaları da oldukça ilginçti.

“YAPTIKLARIMIZ ESNAFA DEĞER

VERDİĞİMİZİN GÖSTERGESİDİR”

İlk olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren konuştu. Eren, kongreye 3 Belediye Başkan Yardımcısı olarak katıldıklarını açıkladı. Ayrıca belediye hizmetlerinin esnafa olan katkısından bahseden Eren, “Bugüne kadar her zaman esnafın yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız kapsamında Yeni Sanayi’de yağmur suyu projesi ve asfalt yapımına öncelik verildi. Eski Sanayi’de doğalgaz ve asfalt çalışmalarımızı yaptık. Bu yaptıklarımız esnafa değer verdiğimizin bir göstergesidir” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN BELEDİYE BAŞKANININ KİMLİĞİ”

Öte yandan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, ticari hayatın problemli olmasının aileye de yansıdığını bildirdi. Meslek alanında piyasa darsa o zaman meslektaşların birbirine düşmeye başladığını ifade eden Çakan, “Biz Belediye Başkanını günlük hayatımızı ve ticari hayatımızı birleştirsin ve önümüzü açsın diye seçiyoruz. Isparta’da şu şikâyetleri bitirme şansı yok. Eğer ticari hayatımızı sadece öğrencinin cep harçlığına bırakmışsak bunun gerçekten imkânı yok. O zaman bizim yerel yöneticimizin kendi vizyonunu kullanması lazım. Isparta’da belediyenin çalıştığını zannettiğimiz şey tüm birim başkanlarının çalışıyor olması. Ama esas çalışması gereken kim, seçtiğimiz kim? Aldığımız hizmetler zaten birim başkanları 6 ay izne de çıksa olması gereken şeyler. Önemli olan Belediye Başkanı’nın kimliği. Belediye başkanının ne Mimarlar Odası ne de başka bir örgütle arasında bir itilafının olmaması lazım. Kent Konseyi’ni usulen değil birebir çalıştırması lazım” diye konuştu.

“RÜZGÂR ESMESE SORUMLUSUNU

GÜNAYDIN TUTACAKSINIZ!”

Diğer taraftan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Genel Kurulların siyaset malzemesi olarak kullanılacak kadar önemsiz yerler olmadığından bahsetti. Eğer siyaset yapılacaksa, insanlar buraya çıkıp da oy avcılığı peşinde koşulacaksa, bunun en alasını da yapmaya hazır olduklarını dile getiren Yalçın, “Evine ekmek götürmek isteyen esnafın umudu bu kongrelerde yaşanacak gelişmelere bağlıyken sandıktaki bir oy peşinde olmanın hiçbir akla ve vicdana sığmadığını düşünen birisiyim. Saadet Partisi Adayı Süleyman Bey, Isparta’da esmeyen rüzgârdan bile belediye başkanının sorumlu olacağını ifade eden bir konuşma yaptı. Belki belediye başkanlığı konusunda hayal ettiği şeyler böyledir. Isparta’da sorumluluklar ve yetkiler paylaşılmıştır. Niyetimiz üzüm yemek olmalıdır” şeklinde konuştu.

“ESNAFIN SÖZÜ ESKİDEN SENETTİ

ŞİMDİ BANKA BİLE İTİBAR ETMİYOR!”

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise esnafın geçmişte ve günümüzdeki durumun ortaya koydu. Şenol, “Esnafın 70’li yıllarda sözü senetti. Şimdi öyle mi? Hangi esnaf, hangi toptancı ya da bankayla iş yaptığında sözü geçiyor? Sözü geçmiyor, çünkü esnafın itibarı kalmamış. Isparta gibi küçük illerde esnafın belirleyici olduğunu düşünürsek, bu gelirden en çok payı alması gereken ve yaşam standardının yüksek olması gereken kesimlerin başında esnaf kesimi geliyor. Türkiye’de artık halk fakirleşiyor. Isparta’da zenginleşmene imkân sağlayacak belediye başkan adayımız Sayın Lütfü Çakmakçı hocamızdır” dedi.

“ARA ÖLÇEKLİ BİR SANAYİ OLUŞTURMALIYIZ”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş da, Isparta’nın Konya, Kayseri, Gaziantep gibi “Neden?” büyüyemediğine değindi. Bahsi geçen şehirlerin bu seviyeye gelmesinde çok basit bir faktörün bulunduğunu ifade eden Uzaktaş, ara ölçekli bir sanayi ile Isparta’nın da istenilen seviyeye gelmesinin mümkün olacağını bildirdi. Genelde iktidar olduklarını ancak yerelde olamadıklarını aktaran Uzaktaş, “Buradan çıkıp dükkânınıza gittiğinizde biz yanmışız, ölmüşüz, bitmişiz gibi kendinizde algı oluşturacak konuşmalar uzun yıllar bu memleketimizde yapılır. Öte yandan oturduğumuzda belirli dönemde sanayileşmemizin suçlusu olarak 2 fabrika yapan Şevket Aga’yı bulduk. Ondan sonra rahmetli Özal’ı suçlu bulduk. Kendisi de Isparta’ya en büyük Mensucat Fabrikaları’ndan birisinin yapılmasına vesile oldu. Ondan sonra da Tayyip Beyi bulduk. Tayyip Bey Isparta’ya ne yaptı? Sayın Süleyman Demirel sayesinde kurulan üniversitenin hem öğrenci, öğretim üyesi hem de fiziki mekân sayısını ikiye katladı. Bunun yanında Kara Havacılık Okulu, TKDK, BAKA geldi. Yeterince bölge müdürlüklerimiz var. Yapılan şeyler olumlu şeyler. Ama bilmediğimiz eksiklikler de var. Derdimizi doğru tespit edersek çözümü de buluruz. Sanayileşen şehirler nasıl sanayileşmiş buna bakmak lazım. Konya, Kayseri ve Gaziantep’e gidelim. Bunlar bu işi nasıl yapmışı görmek lazım. Belediyeler bu işte çok vizyon yüklenmemiş. Çok basit bir şey yapmışlar. Orta ölçekli işletmelerin olduğu ara sanayiler yapmış, bizim aklımıza gelmemiş. Çok zor değil. Belediyenin de bunun için çok büyük işler yapmasına gerek yok. Belirli alan tespit edeceksiniz, yatırımcıya vereceksiniz, onlar da yatırımları yapacaklar. Yani ara ölçekli bir sanayi oluşturacağız” dedi.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...