Amaç; Kadının toplumdaki farkındalığını ortaya koymak

21 Eylül 2012 18:55

SDÜ’lü 6 öğrencinin ‘Bir Avuç Gökyüzü Gençlik Grubu’ olarak hazırlamış oldukları ‘Gökyüzünün Yarısı’ projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. Proje hazırlayıcılarından Gözde Büyüksamancı; “Projemizle, toplumsal cinsiyet farkındalığını oluşturarak, kadına yönelik aile içi şiddetin bir suç ve kadın bedenine, benliğine yapılan bir saldırı olduğu bilincini oluşturmayı; kadınların toplumda sırf “kadın” olmaktan dolayı karşılaştıkları ayrımcılıklarla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulamayı amaçlıyoruz” dedi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Gözde Büyüksamancı, Tuğba Aslan Dilek Köse ve Süleyman Aydemir; Matematik bölümünden Nazlı Tuğçe Baytaroğlu ve Makine Mühendisliği Bölümünden Onat Tekerli adlı 6 öğrencinin Bir Avuç Gökyüzü Gençlik grubu olarak hazırlamış oldukları ve 2012 yılı AB Eğitim ve Gençlik Programları Eylem 1, 2 gençlik girişimleri çerçevesinde kabul edilen; Iyaşpark Alışveriş Merkezleri’nin sponsorluğunu üstlendiği "Gökyüzünün Yarısı" projesinin eğitim faaliyetleri Çünür Mahallesi'nde Mahalle Muhtarı Kadriye Bilgiç’in de katılımıyla başladı.

“KADINLAR, SIRF KADIN OLDUKLARI

İÇİN AYRIMCILIKLA KARŞILAŞIYORLAR” 

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Şen Koordinatörlüğünde Bir Avuç Gökyüzü Gençlik Grubu tarafından yürütülen ve Prof. Dr. Songül Sallan Gül, Arş. Gör. Ayşe Alican’ın toplumsal cinsiyet eğitici eğitmenliği ve seminerlerde eğitmen olarak yer aldığı proje ile ilgili olarak bilgi veren proje hazırlayıcılarından Gözde Büyüksamancı; “Eğitim etkinliklerimizde katılımcılarda toplumsal cinsiyet farkındalığını oluşturmayı, kadına yönelik aile içi şiddetin bir suç ve kadın bedenine, benliğine yapılan bir saldırı olduğu bilincini oluşturmayı; kadınların toplumda sırf “kadın” olmaktan dolayı karşılaştıkları ayrımcılıklarla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulamayı; gençlerin sosyal sorunlara karşı duyarlılıklarını geliştirmeyi ve AB Gençlik Girişimlerini öğrenmelerini sağlamayı; kadının bir birey olarak toplumsal yaşamda etkin rol alabilmesini sağlamayı; kadın hakları konusunda farkındalıklarının artmasını sağlamayı amaçlamaktayız.

“KADININ FARKINDALIĞINI ARTIRACAĞIZ”

Çünür Mahallesi’nde yaşayan 30 kadının katılımı ile gerçekleştirilecek olan eğitim faaliyetlerinde her hafta düzenli olarak kadın hakları farkındalık arttırma seminerleri düzenlenecektir. Seminerler kapsamında kadınlara; aile içi etkili iletişim, kadının medeni hakları, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde polisin rolü, kadın sağlığı, kadın sivil toplum örgütleri ve toplumsal cinsiyet farkındalığının oluşturulmasında kadın sivil toplum örgütlerinin rolü, aile içi şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri konularında uzman kişiler tarafından bilgilendirmeler yapılacaktır.

“KADINLARIN HAYATIN HER ALANINDA

AKTİF ROL ALMASINI İSTİYORUZ”

Proje kapsamında sadece kadınlara farkındalık artırma seminerleri verilmeyip; proje faydalanıcılarıyla sinemaya, tiyatroya gitme, el sanatları ilgisi oluşturma, önemli yerel idari birimlerin ziyaretiyle kadınların, eşitlik temelinde, sosyal yaşamın her alanında aktif olarak rol alabilmelerini sağlama gibi faaliyetler de bulunmaktadır” dedi.

 

Bu haber 925 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...