Siyasiler projelerini yarıştırdı

20 Ocak 2014 16:17

Kahveciler, Meşrubatçılar, Otelciler ve Hancılar Odası'nın dün gerçekleştirilen Genel Kurul'nda yine siyasiler kendilerini anlatma fırsatı buldu. Belediye Başkanı Günaydın ve MHP Milletvekili Korkmaz'ın da katıldığı toplantıda önemli fikirler ortaya atıldı.

Kahveciler, Meşrubatçılar, Otelciler ve Hancılar Odası'nın dün gerçekleştirilen Genel Kurulu'na siyasiler yine büyük ilgi gösterdi. Kongreye; MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay'ın yanı sıra Meslek Oda Başkanları ve çok sayıda üye katıldı. Kongreye katılan siyasiler esnaflara Isparta'nın sorunlarını çözmek adına geliştirdikleri projeleri sundular.

"ITKM ULUSAL FİRMALARIN DEĞİL ISPARTALILARIN OLMALI"

İlk olarak Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, konuştu. Çakan, Ticaret ve Kültür Merkezi'nin (ITKM) ulusal firmaların yeri değil Ispartalıların yeri olması gerektiğine değinerek "Esnaf kendisini geliştirmek adına bir şeyler yaparken, rekabete ayak uydurmak durumnda da kalıyor. Bazı iller şehircilik, güven ve cazibe adına her şeyi yapıyor. Bizim burası turizme açılabilmeli. Elimizdeki bir takım coğrafi güzelliklerimiz mesire yerleri olarak kalmamalıydı. İçlerinde konaklama ve dolaşma imkanları sağlanabilen bir turizm yaptırımı güveni vermeliydik ve önünü açmalıydık. Bizim ticari hayatımız Çarşamba Pazarı’nda atıyordu. Burada ticaretin kalbini durdurduk. Şimdi öyle şeyler duyuyoruz ki, ITKM Isparta esnafına ait olması gerekiyorken bazı ulusal firmaların adı geçiyor. Biz göreve gelirsek, burası Isparta esnafının olacak" dedi.

"3. YAŞ AKADEMİSİNİ BİZ ISPARTA’DAKİ TÜM KAHVELERDE BİRLİKTE YAPACAĞIZ"

Öte yandan CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, kahvehanelerde insanların boşa vakit harcadığını ifade ederek, buna çözüm getireceklerini bildirdi. Çakmakçı, "Yapay bir ekonomik oluşum var. Esnafın parası başka yerlere aktarılıyor ve küçük esnaf yok edilmeye çalışılıyor. Devlet desteklerinin yeterli olmadığını söylemek zorundayız. Artık küçük esnaf yeterli desteği bulamıyor ve yok ediliyor. Dünya değişiyor ve buna bağlı toplumlar değişiyor. Tarım toplumundan sanayi toplumuna, sanayiden bilgi toplumuna geçişimiz var. O zaman biz CHP olarak esnafı kalkındıracak projeleri getirmemiz lazım. 3. yaş akademisini biz Isparta’daki tüm kahvelerde birlikte yapacağız. Ben kahvehaneleri geziyorum, müşteriler arasında gençleri göremiyorum. Burada bir eksiklik var. Gençler bilgisayarlarıyla yaşıyorlar. Onların kahvelerde bilgisayarlarını açabilecekleri ve internete girecekleri bir altyapıyı oluşturmak lazım. Kahvehanelerimizi okuyan insanlarla dolduralım ve zamanımızı boşa harcamayalım. Isparta ve Türkiye’yi konuşan hemşerilerimizi yan yana getirelim. İşte o zaman biz büyük bir güç olacağız.  CHP, 3. Yaş Akademisi’yle Isparta’nın sorunlarını kahvehanelerde tartışan ve Isparta’yı yaşatmayı amaçlıyor" diye konuştu.

"ISPARTA'YI YENİDEN DİZAYN EDECEĞİZ"

Diğer taraftan AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ise Isparta'nın bir realitesinin bulunduğunu ve bunu göz önünde bulundurarak projelerin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Uzaktaş, "Hep olumsuzluklarla anılmak ve ifade etmek çözüm mü ona bakmak lazım. Esnafa biraz motivasyon ve moral lazım. Isparta’nın bir realitesi var. Isparta öğrenci ve memur ağırlıklı bir şehir. Ayrıca askeriyenin de katkıları var. Kara Havacılık Okulu ve başarabilirsek Polis Merkezi yeni bir güç oluşturacak. Hizmet sektöründe Isparta reel olarak var. Ulusal markaların şehre ciddi katkıları yok. ITKM’de yerel esnafımızın değerlendirilmesi, onları istihdam edecek şekilde dikkate alınması Isparta’nın menfaatleri açısından uygun. Onun için diyoruz ki, ‘gelin Isparta’yı birlikte yeniden dizayn edelim" şeklinde konuştu.

"ZAMLARLA EKONOMİ SORUNU ÇÖZÜLMEZ"

Belediye Başkanı Yusuf Zİya Günaydın da kendi dönemlerinde hiçbir şeye zam yapmadıklarını bildirdi. Bu anlamda esnafa destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Günaydın, "Isparta Belediyesi, şuanda tüm Isparta’yı hep birlikte kucaklama adına çalışıyor. Bundan sonra da kısmet ederse aynı duygu ve düşüncelerle hizmet anlayışını devam ettirmek istiyoruz. Çünkü esnafımız, halkımız gelir bakımından Isparta’da sıkıntılı. Bu konuyla ilgili belediye de fiyat artışları yapmamıştır. Belediyemiz bu konuda 81 vilayet içerisinde zam yapmayan belediye olarak lider konuma yükselmiştir. Ruhsat harcımız metrekaresi 1 liradır. Bu da kanunun yerine getirilmesi için alınmaktadır.

"SUYUMUZU DÜZELTTİK"

Su için günlük 4 analiz yapılıyor. Bir belediye başkanının ana vazifelerinden birisi su ve temiz havadır. Isparta’da akan su, Türkiye’nin en temiz suyu. Ben devamlı çeşme suyu içiyorum. Evime gelen bazı suları tahlile gönderdik. Isparta’nın suyu mineral ve besleyicilik yönünden en yararlı su. Bu su bir zamanlar dişlerimizi karartıyordu. Şimdi bunu önledik.

Yazın Eğirdir Gölü’nde bir otlanma oldu. O arada bir yosun kokusu geldi. Fakat laboratuarlarımız tam şekilde çalıştırılarak hiçbir mikrobik olay olmadan yalnız hafif kokuyla bu süreci atlattık. Fakat bu ot kokusunu fırsat bilerek bu konuyu bazı arkadaşlarımız halka eksi yönde anlatabiliriz diyenlerde ortaya çıktı. Herkes suyu bizim çeşmemizden içsin. Suyumuza kimse bir şey söylemesin.

"DEVLETİN ZAMA DUR DEMESİ GEREKİYOR"

Sürekli elektriğe ve diğer şeylere zam yapıyorlar. Ancak biz suya hiç zam yapmadık. Devlet kar dünyasıyla çalışıyor, biraz da hizmet adına çalışsa olmaz mı? Nasıl belediye ana baba gibi çalışıyorsa devlette ana baba gibi çalışması lazım. Zamlarla ekonomi çözülmez. Biz 5 yılda zam yapmadığımız halde altyapı ve diğer alanlarda hizmetler verdik" dedi. 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...