Eğirdir’e asansörlü tuvalet

21 Ocak 2014 15:21

Eğirdir Belediyesi’nin çarşı merkezinde yeni yaptırdığı asansörlü tuvalet yakında hizmete girerek büyük bir eksikliği giderecek.

Hızırbey Camiî ve Dündar Bey Medresesi’ne ait bir tuvaletin olmayışından hareketle yapılan tuvaletin yakında hizmete gireceği Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından açıklandı.

Eski Dispanser binası yıkılarak zemin altında yapılan tuvalette engelliler ve yaşlılar için asansör bulunuyor. Erkekler ve bayanlar bölümünden hariç, engelliler için özel yer yapıldı. İtina gösterilerek yapılan tuvaletin büyük bir ihtiyacı gidermesi yanında asansörlü oluşuyla dikkat çekeceği belirtildi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Belki çalışmaların uzun sürdüğünü söyleyenler ve asansörlü Tuvalet mi olur diyenler olabilir. Bu bir anlayış meselesidir. Belediyemiz olarak toplumun ihtiyacını tesbit edip bu mühim ihtiyacın giderilmesi için çareyi bu şekilde bulduk. Saygıdeğer Halkımız, hizmetin en iyisine lâyıktır. Gelişen Eğirdir’imize yakışacak şekilde ve geleceğe dönük düşünülerek bilhassa bölgemizin tarihî ve ahşap özelliği bakımından dikkat çeken Hızır Bey Camimizin yakınına asansörlü bir tuvalet yaptırmış bulunuyoruz. Asansörlü tuvalet yaptırmak hizmetlerin en güzelidir. Vazifeye başladığımızda Şoförler Odası’nın bulunduğu İşhanı altındaki Belediyeye ait tuvalette bayan tuvaleti yoktu. Pastane ve lokantaların yakınındaki bilhassa vatandaşlar ile esnafların kullandığı bu tuvalette bayan tuvaletinin olmayışından büyük rezillikler yaşanıyordu. Merdiven altına mazeret yok diyerek tek gözlü de olsa bayan tuvaletini hemen yaptık. Hedefimiz belliydi ve saygıdeğer halkımız için yakında hizmete açacağımız asansörlü tuvaleti güzel Eğirdir’imize kazandırdık. Belediyemizin kendi imkânlarıyla yaptırdığı asansörlü tuvaletin güzelliği ne kadar önemli ise korunması, temiz tutulması daha çok önemlidir. Şimdiden ilçemize, saygıdeğer halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...