“Promosyon paraları personelin kendi hesabına yatıyor”

21 Ocak 2014 15:23

Eğirdir Belediyesi çalışanları maaşlarını aldıkları bankadan her altı ayda bir peşin olarak promosyonlarını kendi hesaplarında görünce seviniyorlar ve geçmişte haksızlık yapanlara ateş püskürüyorlar.

Eğirdir Belediyesi ve Gölbelde Limited Şirketi çalışanları, tasarruf kesintilerinin ödenmesi ve promosyon paralarının hesaplarına yatmasından dolayı Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek teşekkürlerini bildirdiler ve 2014 yılını kutladılar.

Çalışan memur ve işçiler, “Bizler önceki dönemde maaşlarımızı bile düzgün alamıyorduk. Promosyon nedir hiç bilmiyorduk. Bizim promosyon paraları başkalarının cebine gitmiş. Maaşlarımızı aldığımız banka bizim promosyonlarımızı hiç alınmayan mal ve hizmet karşılığı faturalar kesilerek o zamanki Belediye Başkanının talimatıyla başkalarına ödemişler. Allah’a şükürler olsun Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral, maaşlarımızı geciktirmeden veriyor ayrıca haklarımızı vermek için gayret sarfediyor. Belediye Başkanımıza bizleri düşündüğü için teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun” dediler.

Eğirdir Belediyesi’nin daha önceden 500 çalışan üzerinden 5 yıllık yaptığı anlaşmaya göre promosyon toplamı 50 bin lira iken (yıllık 10 bin lira), promosyon paraları farklı faturalarla başkalarının cebine giderken, bu dönemde yapılan 350 çalışan üzerinden anlaşmaya göre 3 yıllık toplam 287 bin lira üzerinden aynı banka her altı ayda bir çalışanların hesabına para koyuyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Sadece Belediyemiz ve şirket çalışanları değil biz bütünüyle saygıdeğer halkımızın da haklarını vermek ve onların haklarını korumakla vazifeliyiz. Bizim mutfak açık, gizli kapaklı bir iş yok. Çalışanlarımızın aylıklarını aldıkları banka, yaptığımız anlaşmamız gereği her altı ayda bir peşin olarak Belediye ve Şirket çalışanlarımızın hesabına maaşlarına karşılık promosyon olarak para yatırıyor Aldıkları para belki az gibi gelebilir ama bu parayla her altı ayda bir 37 ekran renkli televizyon maaş harici Belediye’nin hediyesi olarak kabul edilebilir. Biz, başka yapılan haksızlıklara karşı da haklarını belgelendirenlere haklarını geriye dönük de olsa vermeye devam ediyoruz. Biz bir aileyiz. Sıkıntı olduğunda o sıkıntıyı hep birlikte çekeriz, yüzümüz güldüğünde de hepimizin yüzü güler. Ziyaretiniz şahsımı fazlasıyla mutlu etti. Ayağınıza sağlık. Hepinizin 2014 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Daha önceleri, “Kimin eli kimin cebinde!” iken şimdi “Çek elini cebimden” uygulamasıyla Eğirdir Belediyesi çalışanlarının yüzlerinin güldüğü belirtiliyor.

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...