Çakmakçı’dan Dere Mahallesi için proje

22 Ocak 2014 16:35

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Türkiye Emekliler Derneği ve Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret ederek Dere Mahallesinde oluşturmayı planladıkları yaşlı ve emekliler için bir yaşam alanı projesini anlattı. Prof. Dr. Çakmakçı, Türkiye’ye örnek olacak 3. yaş akademisinin temelini Dere Mahallesinde atacaklarını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneğini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı kendisinin de bir emekli olduğunu söyleyerek “CHP Bende bir emekliyim ve emeklilerin ciddi sorunları olduğunu biliyorum. Şuanda uygulanan sistem köylüyü, işçiyi, orta sınıfı bitirmek üzerine kurulmuş bir sistem. O zaman biz güçlerimizi birleştirerek bu sisteme karşı yeni alternatifler üretmeliyiz” diye konuştu. CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Türkiye Emekliler Derneği üye formlarını da doldurarak imzaladılar.

KENDİLERİNİ TATMİN EDİYORLAR

Prof. Dr. Çakmakçı “Her yaşın öğrenme ve öğretme imkanı var. Her yaşın öğreneceğimiz değerleri var. Bu nedenle biz emeklilerimiz için 3. yaş akademisi adı altında akademiler kurmalıyız.  Şimdi projelerimizi anlatınca Isparta’da bunu uygulayacak para var mı? Yer var mı? gibi sorular geliyor. Bakıyoruz Isparta bu güne kadar yerel yönetimler olarak hiç proje üretmemmiş. Yani siyasilerin önüne emeklileri ile ilgili, şehrin gelişimi ile ilgili projeleri siyasilerin önüne sunmamış, böyle olunca da gelişme olmamış. Bunun yerine ben bilirim, ben yaparım fikri egemen olmaya başlamış. Şimdi bu şekilde yapıldığında taban bundan memnun olmuyor ki. Sadece kendinizi tatmin ediyorsunuz” dedi.

PROJELERİ SİZLERLE BİRLİKTE UYGULAYACAĞIZ

Bütün projelerini halkla uygulayacağını söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “Herkesin kendince çok güzel birikimleri ve değerleri var. Biz bu birikimleri ve değerlerimizi bizden sonraki nesillere iletebilmeliyiz. Örneğin kahvelerimiz, kahvelerimiz insanların boş zamanlarını öldürdükleri mekanlar haline gelmiş. Biz bu kahvehaneleri 3. yaş akademisi olarak değerlendirebiliriz. Kahvehanelerde Isparta’nın sorunlarını, emeklilerin öznel sorunlarını konuşalım. Toplumlarda hangi canlının sayısı fazla ise o canlı diğerlerinin üzerinde baskın olur. Yani emekli sorunlarını dile getirirse yerel yönetimler bunu dinlemek zorundadır. Mesela Türkiye’nin bir Darüşafaka örneği var. Burası yaşlılar için 7. yıldızlı otel konforuna sahip bir yer. Isparta’nın Dere Mahallesi yaşlılar için özel bir kent haline getirilip Türkiye’ye güzel bir örnek oluşturulabilir. 3. yaş akademisinin bulunduğu bölgede küçük çocuklarında olacağı ana kucağı merkezleri oluşturularak dede torun, nene torun ilişkileri canlandırılabilir. Biz bu projelerimizi emeklilerimizle birlikte uygulamak ve Isparta’yı birlikte yönetmek istiyoruz” şeklinde konuştu.     

EMEKLİNİN SORUNUNU CHP ÇÖZER

Türkiye Emekliler Derneğini ziyaretleri sırsında konuşan CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise “CHP emeklinin sorunlarına ilişkin çözüm üreten tek partidir. İntibak sorununu gündeme alan ve çözümü için söz veren parti biziz. Biz iktidara gelirsek ücretler asgari yaşam standardı düzeyine çıkarılacak. Yani bugün için en az 2 bin TL olacak. Çünkü bizim için emekli 2. sınıf vatandaş değildir. Ama AKP bir dönem daha iktidar olursa emin olun SGK’yı da tamamen ortadan kaldıracak ve özel sağlık sitemini getirecek” dedi.

ŞEHİT VE GAZİLER ÜLKEMİZİN ÇİMENTOSUDUR

Türkiye Emekliler Derneğinin ardından Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti. ziyarette konuşan Prof. Dr. Çakmakçı “şehit ve gazilerimiz ülkemizin çimentosudur. Şehit, ülkesi için canını ortaya koyabilmiş yüce bir değerdir. Biz onların özverisini gördüğümüz için adaylık teklifi geldiğinde kaçamak cevap vermeden göreve varız dedik. projelerimiz içinde şehit aileleri ve gazilerimiz içinde projelerimiz olacak. Örneğin gazilerimiz için engelsiz bir kent istiyoruz. Ayrıca sizlerin taleplerini ve sorunlarını dinlemek için geldik. Biz önerileriniz sunun berber proje geliştirip beraber yönetelim diyoruz” şeklinde konuştu.

ROZETİMİZİ ÇIKARDIK VE TAKMAYACAĞIZ

Şehit aileleri ve gaziler için bir sosyal mekan istediklerini söyleyen Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği  Genel Merkez ikinci başkanı Emin Pınar ve Isparta Şube Başkanı Musa İrez “biz ailelerimiz için 15 yıldan bu yana kendimize ait bir sosyal tesis istediğimizi yerel yöneticilere ilettik. Ama bir çözüm getirilmedi. Biz vatan, millet Sakarya söylemleri dışında somut adımlar atılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Şehit ailelerinin taleplerini not alan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “adaylığımız açıklandığı tarihte biz yakamızdaki CHP rozetini çıkardık. Çünkü her kesimi kucaklayan her renkten kişinin içinde olduğu bir yönetim hedefliyoruz. Bu nedenle sizden oy değil destek istemek için geldik. Isparta sevdası ile yola çıktık, sevdamız kimseyi ayırmıyor. Bu nedenle benim yakamda bundan sonrada CHP rozeti göremeyeceksiniz” dedi. 

 

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...