TEOG’da Ispartalı’dan Türkiye derecesi

22 Ocak 2014 16:44

SBS’nin yerine bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) Isparta’dan İstanbul Ticaret Odası Şehir Mustafa Gözütok Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayça Parlakdağ, 6 temel ders grubunda tam puan alarak il ve Türkiye derecesi elde etti.

Önceki yıllarda Seviye Belirleme Sınavı(SBS) olarak uygulanan sınav sistemi bu yıl ilk kez Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) şeklinde gerçekleştirildi. Yeni sınav sisteminde 2 dönemde öğrenciler, 6 dersten toplamda 12 sınava girecekler. 28-29 Kasım tarihleri arasında yapılan İlk dönem sınavı, önceki gün açıklandı. Sonuçlara göre Isparta’dan da önemli bir derece çıktı. İstanbul Ticaret Odası Şehir Mustafa Gözütok Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayça Parlakdağ, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılâp Tarihi ve İngilizce puan türlerinin hepsinden tam puan alarak toplamda 700 puanla il ve Türkiye derecesi elde etti. Parlakdağ’ı Okul Müdürü Özer Özdağancı’da tebrik ederken, başarının sürmesini temenni ettiklerini bildirdi.

ANTALYA FEN LİSESİ’Nİ İSTİYOR

Başarının mimarı Ayça Parlakdağ, ikindi dönem sınavına da sıkı bir şekilde hazırlanacağını belirterek, hedefinin Antalya Fen Lisesi olduğunu açıkladı.

EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELİYOR

Öte yandan son başarıyla birlikte öğretmen açığı bulunmaya ve eğitimde her geçen gün ivmeyi yukarı çeken Isparta, başarılı sonuçlara imza atmaya başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, MEB’in öğrenciler ve okullar arasında sıralama yapılmasına karşı olduğunu belirterek, Isparta’dan birçok öğrencinin TEOG’da önemli dereceler elde ettiklerini bildirdi. Yetkililer, TEOG’dan tam puan alan Ayça Parlakdağ’ı da kutladılar. TEOG’un ikinci dönem sınavı ise 28-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

 

Bu haber 1955 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...