Uçuşlar Haziran’dan itibaren hergün yapılacak

22 Ocak 2014 16:45

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, THY Genel Müdürü Temel Kotil’le bugün(dün) yaptığı görüşme sonrası Isparta-İstanbul uçak seferlerinin Haziran ayından itibaren karşılıklı olarak haftanın her gününe çıkartılacağını müjdeledi. Başdeğirmen, “Artık bir tek saat sorunu kalıyor. Onu da yakında aşacağız” dedi.

Isparta-İstanbul arası uçak seferlerinde önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce haftanın 5 gününe çıkacağı öğrenilen uçuşlar Haziran ayından itibaren 7 güne çıkacak. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Isparta uçak doluluk oranlarından memnun olduklarını ve kısa bir süre sonra uçak sayısını 2’ye çıkarabileceklerini bildirdi.

“BAŞARIYA ULAŞMIŞ DURUMDAYIZ”

Gelişen olaylar karşısında son derece mutlu olduklarını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ITSO) Şükrü Başdeğirmen, “Uçağımız artık tam dolu gidiyor. Bilet bulmak çok zor. Halkımızın isteği; Sabah gidip akşam dönmek. Ama bu birden olmuyor. İstenilen anda saatleri değiştiremiyorlar. 30 Mart’ta Pazar uçuşları başlıyor. 1 ay sonra da 27 Nisan’da Cumartesi hariç 6 güne çıkıyor” dedi.

“7 GÜNLÜK UÇUŞ SATIŞLARI BAŞLADI”

Öte yandan THY Genel Müdürü Kotil ile bugün (dün) görüştüğünü ve yedinci günün satışlarının açıldığını bildiren Başdeğirmen şunları söyledi; “1 Haziran’dan itibaren de 7 gün uçuyoruz. Bilet satışları bugün açıldı.

“ÖZEL BİR HAVA YOLU DA TALEPTE BULUNDU”

Diğer taraftan bu gelişmelerin ışığında özel bir hava yolu şirketi de hac ve umre için Isparta’dan uçmak için THY’ye müracaat etti. Bu da bugün alınan bir haberdi. Isparta bu hizmeti hak ediyordu. Hem Isparta hem de Burdur olarak biz bunu önemsedik. Askerimiz, öğrencimiz bizi çok önemli şekilde destekledi. Yatırımcı Isparta’ya gelmek için havayolu soruyor. Artık her gün uçuş var diyebileceğiz. Bu ekonomik açından da büyük katkı sağlayacak.

“ARTIK ALETLİ OTOMATİK İNİŞ SİSTEMİ DE DEVREDE”

Bu arada 2007 yılında meydana gelen kazada Süleyman Demirel Havalimanında Aletli Otomatik iniş sisteminin olmadığı söylenmişti. Bu sistem artık havaalanımızda mevcut. 3 aydır bu sistem havaalanımızda işler durumda.

“2. UÇAK GELEBİLİR”

Son olarak THY Genel Müdürü Temel Kotil’e saatleri de bildirdim. Kendisi bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi. ‘Biz Isparta’dan çok memnunuz, Isparta bunu hak ediyordu. Göreceksiniz kısa süre sonra Isparta uçuşunu 2 sefere çıkartabiliriz’ dedi.”

 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...