Seçmen daha çok interneti kullandı

24 Ocak 2014 15:49

30 Mart 2014 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili Muhtarlık Bölgesi Listeleri askıdan indi. Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay,  seçmenlerin kayıtlarını daha çok internet üzerinden kontrol ettiklerini söyledi  

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili tüm muhtarlık bölgelerinde 10 Ocak 2014 tarihinde askıya çıkan seçmen listeleri askıdan indi. 44 mahallesi bulunan Isparta’da da seçmenler listelerde adlarının bulunup bulunmadığını kontrol etti. Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, seçmen listelerinin tüm muhtarlık bölgelerinde asıldığını belirterek, “Vatandaşlarımız muhtarlıklara gelip askı listelerine bakmaktan ziyade YSK’nın resmi internet sitesinde açılan link üzerinden isimlerini kontrol ettiler.  Bu yüzden bir yoğunluk yaşanmadı. Yine de vatandaşlarımız gelip listelere bakıyorlar. İsmi olmayanlar nüfus cüzdanı fotokopisiyle merkez ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat ediyor. Kayıt altına alındıktan sonra isimleri YSK’ya bildiriliyor. Bu kimselerin orada oturup oturmadığı kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilerek seçmen listesine yazılmaları noktasında çalışmalar devam ediyor. Listeler genellikle muhtarlık bürolarına asıldı. Muhtar arkadaşlarımız da vatandaşlara yardımcı oldu” dedi.

“KOLAYLIK SAĞLADIM”

Gazi Kemal Mahallesi Muhtarı Yılmaz Ayfer de “Mahallemde oy kullanma yaşına gelenler bu listelere bakıp isimlerini kontrol ettiler. Ben kolaylık olması açısından soy isimlerine göre liste sayfa numaralarını da yazdım. Neredeyse hiç yanlış seçmen kaydı yok. Sadece bir seçmen ismini listede bulamadığı için merkez ilçe nüfus müdürlüğüne başvurdu. Vatandaş gelip bakıyor. Kontrol etmeyen varsa da gelip bakmaları gerekiyor” dedi.

 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...