“52 bin m2’nin ne kadarı belediyenin”

24 Ocak 2014 15:51

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ITKM’de 4. kez proje tadilatına gideceğini açıklayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a “ITKM’nin 52 bin metrekare alanının ne kadarı Isparta Belediyesine ait. Bunu tüm kamuoyu merak ediyor. Samimiyetle açıklasınlar” dedi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı için 4. kez zeyilname hazırlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a tepki gösteren CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ITKM inşaatında Isparta’nın kaybetmeye devam ettiğini söylediler.

BIRAKIN ARTIK BU İŞİ

CHP İl Başkanı Vedat Şenol “ITKM'de yüklenici firma lehine yapılan zeyilnamelerden Isparta halkı kaybetti. Dördüncüsünün yapılacağı açıklandı, üzüntü ile izledik. Sorarlar adama 8 firmaya büyük alanlar yapacağız diyorsunuz ama siz daha önce dükkanları ikiye üçe bölerken neden düşünmediniz bunu. AVM kültürü 4  yıl önce farklı değildi ki. 4 yıl önce yaptıkları kendi projelerini de değiştiriyorlar. Bu proje tadilatlarından Belediye ne kazanıyor, esnaf ne kazanıyor? bunları kimsenin bildiği yok. ITKM inşaatı her tarafı delik deşik olmuş, Isparta bu nedenle kaybetmeye devam ediyor. Bizim çağrımız yeni bir belediye başkanı gelsin ve yeni bir proje geliştirsin. Bırakın artık bu işi” diyerek Isparta’nın çıkarları için belediye yönetiminin değişmesi gerektiğini söyledi.

ESNAF BİTER

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ITKM’de 4. kez proje tadilatına gideceğini açıklayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a “Şunu merak ediyoruz. Belediye 52 bin Metrekare alanı yüzde kaçla paylaştırdı? Ne kadarı Isparta Belediyesine ait?” diye sorarak “Büyük şirketlere 4 ve 5 bin metrekare büyüklüğünde alanlar yaratırsanız, Isparta esnafını mağdur edersiniz. Bundan acilen vazgeçilmelidir” dedi. Çakmakçı söylendiği gibi 8 firmaya 4-5 bin metrekare alan ayrılmasının Isparta esnafını bitireceğini söyledi.

VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEDEN

MÇK Kararlarını da değerlendiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol “MÇK kararları ve doğalgaz kullanımını noktasında biz doğalgaz kullanımının artmasını destekliyoruz. Azerbaycan'la iyi ilişkiler halinde doğalgazın yaygınlaşmasını gerekiyor. Böylece Isparta’nın hava kirliliği sorunu çözülebilir. Şehir merkezinde kalan yerlerde hayvan beslenmesi konusunda ise Vatandaşı da mağdur etmeden yer göstererek ve destek olarak şehir merkezinde hayvan beslenmesinin önüne geçilebilir. Ama bu karar uygulanırken bir ay sonra hayvanları taşı şeklinde değil yer göstererek ve kredi gibi destekler verilerek zaten zor durumda olan vatandaşın mağdur olmasının önüne geçilmelidir” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...