“Kuraklık riski yok”

26 Ocak 2014 16:14

Ülke genelinde yağışların azalması kuraklık tehlikesini gündeme getirirken Isparta için rahatlatan açıklama İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen’den geldi. Şölen Isparta’da hububat açısından tehlikeli dönemin geçildiğini, bu nedenle tedbir alınması gereken bir durum bulunmadığını söyledi. 

Ocak ayında geçen yıla göre yağışların gerilemesiyle birlikte kuraklık geliyor sesleri de yükselmeye başladı. Isparta yöresinde de beklenen yağışlar olmasa da rahatlatan açıklama il Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen’den geldi. Şölen özellikle hububat için geçtiğimiz aylarda yağışların yeterli geldiğini belirterek verim açısından riskli bir durum olmadığını söyledi.

“TEHLİKE YOK AMA SUYU TASARRUFLU KULLANMAMIZ GEREKİR”

Ekim kasım ve aralık ayında görülen yağışların çok aşırı düşük olmadığını bu nedenle hububat açısından bir risk bulunmadığını belirten Şölen, “Şubat ayı itibariyle yağış bekleniyor. Şu an için kuraklık riski var diyemeyiz. O nedenle tedbir alınması gereken bur durum yok. Sulama birliklerinden suyun toplu kullanıldığı yerlerde tasarruflu su kullanmalarını istiyoruz. Sulamayı da kontrol altında tutuyoruz. Şubat ve mart aylarında mevsim normallerinde yeterli yağış bekleniyor” diye konuştu.

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...