Okul sütü 10 Şubat’tan itibaren dağıtılacak

26 Ocak 2014 16:16

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, okul sütünün 10 Şubat’tan itibaren dağıtılmaya başlanacağını duyurdu. Program; Resmi ve özel tüm anaokulları, anasınıfları ile İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine uygulanacak.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Okul Sütü Programı’nın 10 Şubat’tan itibaren ilimizde başlatılacağını bildirdi.

HAFTADA 3 GÜN DAĞITILACAK

Okul sütünün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 200 ml’lik ambalajlarda, yağlı ve sade şeklinde dağıtılacağını ifade eden Ulu, dağıtımın uzun teneffüslerde gerçekleştirileceğini belirtti.

İÇMEK İSTEMEYENLER PROGRAM DIŞINDA TUTULACAK

Öte yandan okul sütü dağıtım izin formu ile sütten yararlanmak isteyen ve istemeyen öğrencilerin tespit edilerek e-okul sistemine bilgilerin girildiğini ifade eden Ulu, “Süt içilmesine izin verilmeyen öğrenciler program dışında tutulacak. Süt içimi soması bulantı, kusma, ishal gibi rahatsızlıklar oluşması durumunda; öğrencinin okul idaresi tarafından en yakın sağlık kuruluşuna intikali sağlanacak ve velisi bilgilendirilecek” dedi.

 

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...