Milletvekili Öner, Cemil Çiçek’i göreve çağırdı

26 Ocak 2014 16:29

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın Genel Kurul’da Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın savcılığa davet edildiğine ilişkin belgeyi göstermesi üzerine AKP’liler, Cumhuriyet Halk Partili Milletvekillerine saldırdılar. Çıkan arbedede, AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın şiddetli saldırısına uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaralanarak hastaneye kaldırıldı. CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise olayların sorumlusunun Meclis Başkanı Cemil Çiçek olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurul’da çıkan kavganın ardından açıklamalarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, 13 Ocak 2014 tarihinde Meclis’te bir basın toplantısı düzenlediğini hatırlattı. Yasama Organı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasaların, yasadışı yollarla çıkartıldığını kamuoyuna açıkladığını belirten Öner, bu durumun tek sorumlusunun Meclis Başkanı Cemil Çiçek olduğunu söyledi.

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen torba kanunun görüşmeleri esnasında da benzer tabloların yaşandığını anımsatan Ali Haydar Öner, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i göreve çağırdıklarını, ancak Meclis Başkanı’nın “benim yetkim yok” diyerek basiretsiz bir yaklaşım sergilediğini aktardı. Meclis’te fiili olarak kürsü dokunulmazlığının kalmadığını anlatan Öner, şu açıklamaları yaptı:

DOKUNULAMAYAN TEK KİŞİ CEMİL ÇİÇEK

“Genel Kurul’da Tunceli Milletvekili Sayın Kamer Genç’in Meclis İdare Amiri Sayın Salim Uslu tarafından kürsüden itilerek uzaklaştırıldı. Sonra ne oldu? Hiçbir şey olmadı! Zeyid Aslan’ın ettiği küfürlere ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Sayın Veli Ağbaba’ya Mehmet Metiner saldırdı. Ne oldu? Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi mi, sokak kabadayılarının düello yeri mi? Hani kürsü dokunulmazdı? Dokunulmayan tek kişi Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek’tir.”

Cemil Çiçek’in döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tam bir kaos ortamının hüküm sürdüğünü anlatan Ali Haydar Öner sözlerine şöyle devam etti:

 BAŞ BAHÇIVAN MI?

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasaların çoğu kez yasadışı yöntemlerle çıkarılıyor. TBMM yasadışı yöntemlerle yasa çıkarırsa yasa uygulayıcılarından ne beklenir? Sayın Cemil Çiçek Meclis’in baş bahçıvanı ya da idari mali işler sorumlusu değildir!”

HER ÇABASI FİYASKO

“Anayasa Uzlaşma Komisyonu fiyaskoyla sonuçlandı. İçtüzük tartışmaları sonuçlandırılamadı. Anayasa Referandumu girişimine son anda yetişerek, başkanlık divanında yer aldı ancak Meclis’teki kaosu önleyemedi. Her aktif çabası fiyaskoyla sonuçlanan bir Meclis Başkanı görülmedi.”

İSTİFA ET ÇAĞRISI GELDİ

“Başbakan, grubumuzu hedef alarak ‘terbiyesiz herifler’ dedi. Meclis başkanlığında oturan zat, kendisini hala Başbakan’ın baş muavini zannederek sesini çıkarmadı. Bir no’lu protokolde olup, iki no’lu protokolde olan zatın Meclis’e ve Meclis’te bir gruba hakaretine sesini çıkaramayacak derecede korkak davranmak o makama, o mevkie yakışmaz. ‘Ayıp’ diyemiyorsa o makamı, mevkii terk etmesi gerekir.”  

Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner yaptığı açıklamayı, “Çalıyorlar, çaldırtıyorlar. Sorgulatmıyorlar, yargılatmıyorlar ama Meclis’i arenaya çeviriyorlar” diyerek bitirdi.

 

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...