Gece kahve gezisi, sabaha karşı hal ziyareti

26 Ocak 2014 16:32

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı geçtiğimiz gün gece geç saatlere kadar Yedişehitler mahallesinde kahveleri dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Prof. Dr. Çakmakçı sabaha karşı saat 5’te ise yaş sebze meyve hal’ini ziyaret etti. Çakmakçı hal ziyaretinin ardından Toroslar Yörük Türkmen Federasyon Başkanı ve İl Beyi Mustafa Küçükyaman'ı ziyaret etti.

Mart ayında yapılacak yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Yedişehitler Mahallesinde kahveleri dolaşarak halkla sohbet etti. Kahve toplantılarında vatandaşın şikayetlerini dinleyen Çakmakçı “Isparta’nın en önemli kaybı hemşeriliğin unutulmuş olmasıdır. Hemşeriliği yeniden canlandırmamız gerekiyor. Eskiden var olan değerlerimizin bir bölümü bugün unutulmuş. O değerleri yeniden canlandırmalıyız” dedi. Çakmakçı Yedişehitler Mahallesindeki kahve gezileri sırasında önünden geçtiği MHP seçim bürosunu da atlamadı. MHP seçim bürosu ziyaret ederek, seçim bürosunda bulunanlara seçim çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

ANTALYA’NIN KÖYÜ OLMAKTAN KURTULMALIYIZ

Prof. Dr. Çakmakçı Isparta’nın hem gelişmesi hem de gençleşerek büyümesi gerektiğini söyleyerek “bugün sürekli göç veren bir il olmamız, gençlerimizi çeşitli nedenlerle Isparta’da tutamıyor olmamız çok kötü. Deniyor ki Türkiye’de kişi başı milli gelir 10 bin dolar. Acaba Yedişehitler Mahallesinde kişi başı geliri aylık 10 bin dolar olan kaç hane var yada var mı? Bunu sormalıyız” diye konuştu.

Isparta’yı Antalya’nın köyü olmaktan kurtarmak gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “borç yapmayacağız diyerek Isparta’nın önünü açacak ve büyütecek, geleceğimize yön verecek projelerin rafa aldırılması doğru değildir” dedi.

HAL’İN HALİ PERİŞAN

Gece geç saatlere kadar kahvelerdeki vatandaşlarla sohbet eden Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı sabaha karşı saat 5’te ise Yaş Sebze Meyve Hal’ini ziyaret etti. Hal esnafını tek tek gezerek sorunlarını dinleyen Çakmakçı “sizin deyiminize göre hal’in hali perişan. Peki neden bu haldeyiz. Çünkü kimse size gelip esas iş saatinizde haliniz nedir? diye sormamış. Biz sizin çalışma şartlarınızı, sıkıntılarınızı ve işlerinizin nasıl olduğunu görmek için bu saatte ziyaret ediyoruz. Yarın yerel yönetimi devraldığımızda da aynı tempo ile çalışmanın sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.          

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Toroslar Yörük Türkmen Federasyon Başkanı ve İl Beyi Mustafa Küçükyaman'ı ziyaret etti. Ziyarette Yörük Türkmen geleneğinin öneminden bahseden Çakmakçı “Anadolu coğrafyası için Yörük Türkmen geleneği büyük önem arz ediyor. Bugün o geleneğin zayıflamasından dolayı geçmişimizden daha geri konumdayız. Yörük Türkmen geleneğini yeniden canlandırarak yenilenmiş bir Isparta için sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Yerel yönetim olarak sizlerden yararlanacağımız çok şey olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bu haber 1014 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...