“Kampus içindeki spor alanlarının ücretli kullandırılması kabul edilemez”

26 Ocak 2014 16:35

Eski SDÜ Rektörü ve CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, SDÜ yönetiminin kampus içindeki spor alanlarını kullanmak isteyen öğrencilerden ücret talep etmesini eleştirdi. Çakmakçı, “SDÜ bir eğitim kurumu ve öğrencilerine sosyal imkanlar sunmak gibi bir görevi öğrencilerin SDÜ içindeki spor alanlarını kullanmak için ücret ödemesi gibi bir uygulama kabul edilemez. SDÜ ücretsiz sunmazsa, biz yerel yönetim olarak sunarız” dedi.

SDÜ yönetiminin kampus içindeki spor alanlarını kullanmak isteyen öğrencilerden ücret talep etmesine SDÜ Eski Rektörü ve CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’dan tepki geldi. Öğrencilerin kampus içindeki sosyal olanaklardan eşit olarak yararlanabilmesi gerektiğini söyleyen Çakmakçı “Biz rektörlüğümüz döneminde bin kişilik spor salonunu yaparken ne işe yarayacak bu kadar büyük salon deniyordu. Şimdi ise 50 binden fazla öğrencisi bulunan SDÜ’nün yeni spor alanlarına ihtiyacı var” diye konuştu.

“SDÜ’NÜN MADDİ KAYNAK YARATMASI

NORMAL AMA ÖĞRENCİ ÜZERİNDEN DEĞİL”

Öte yandan öğrenci sayısı ve eğitim kalitesi artırılmak isteniyorsa sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için olanak sunulması gerektiğini belirten Çakmakçı, “Ama SDÜ yönetimi zaten elinde olan spor salonlarını bile öğrencilere para karşılığı kullandırmaya başlamış. Elbette üniversitenin maddi kaynaklar yaratması gerekiyor. Ancak bunu öğrencilerin kullanım alanlarını ücretlendirerek yapması doğru değildir” dedi.

“SDÜ YÖNETİMİ BUNU YAPMAZSA BİZ

YEREL YÖNETİM OLARAK YAPACAĞIZ”

Kendilerinin yerel yönetime geldikten sonra şehri spor alanları ile donatacaklarını söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “Biz Isparta’nın dört bir tarafına spor alanları yapacağız ve bu spor alanlarını hem halk hem de üniversite öğrencilerinin ücretsiz kullanımına sunacağız. Her vatandaş spor yapmak, tiyatro ve sinema izlemek gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden eşit olarak yararlanabilmelidir. Bu sosyal devlet olmanın ve sosyal belediyeciliğin zorunluluğudur. SDÜ yönetimi bunu yapmazsa biz yerel yönetim olarak yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...