HAS Partililer Ak Parti’ye geçti

22 Eylül 2012 13:13

HAS Parti’nin fesh edilmesinin ardından partililer Cumartesi günü yapılan törenle Ak Parti’ye geçti. Partinin eski İl Başkanı Mahmut Bilgiç; “Bundan sonra yolumuza Ak Parti’de devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı otobüsle İstanbul’a giden ve Cumartesi günü saat 14.00’de Atatürk Kültür Merkezinde Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle Ak Parti’ye geçen ve parti rozetlerini yakalarına takan Partinin Isparta eski İl Başkanı Mahmut Bilgiç, İstanbul’a hareketinden önce yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bir süredir partimiz olarak hizmet verdiğimiz Halkın Sesi Partisi (HAS Parti )'nin fesh edilmesine yönelik oylama, partinin Ankara'daki genel merkezinde gerçekleştirilen Olağanüstü Büyük Kongresi'nde 165 delege oyuyla feshedilmişti.

Genel Başkanımız sayın Numan Kurtulmuş'un Ak Parti'ye geçme kararının ardından partililerimiz geleceğini oylayarak partinin kapatılmasına karar verdiler. 179 delegenin imza attığı oylama sonunda delegelerden 165'i partinin feshedilmesi lehinde oy kullanırken, 12 delege ise aleyhinde oy kullandı. Böylece HAS Parti Olağanüstü Büyük Kongresi'nden sonra yapılan oylama sonucunda partinin tüzel kişiliğinin feshedilmesi yönünde karar çıktı ve partinin fesh işlemlerinin başlanmasına karar verildi.

Bizde, Has Parti’nin kuruluşundan bu yana birlikte hareket ettiğimiz Genel Başkanımız sayın Numan Kurtulmuş’un önderliğinde Ak Parti’ye geçeceğiz. Bu doğrultuda, Isparta’da partimizin kurucusu olan ben ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanımız Şakir İpekçi ile birlikte İstanbul’a gidiyoruz. Yarın (Cumartesi günü) İstanbul’da Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle Genel Başkanımız sayın Numan Kurtulmuş’a Ak Parti rozeti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılacak. Böylece, sayın Genel Başkanımızla birlikte hareket eden biz 70 il Başkanı ve teşkilatları da Ak Parti’ye geçmiş olacağız” dedi.

Has Parti eski İl Başkanı Mahmut Bilgiç, Isparta’da da il ve tüm ilçe teşkilatlarının kendileri ile birlikte hareket ettiğini sadece 2 – 3 partilinin geçiş yapmadığını sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 915 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...