“Hangi dinin mensupları bunlar?”

27 Ocak 2014 16:00

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz; HSYK yasa tasarısı üzerine TBMM’de yaptığı konuşmada son gelişmeler ile ilgili vatandaşlardan AKP Milletvekillerine sorulmak üzere kendisine iletilen soruları aktarmak istediğini belirterek; “Aynen şu soruyu sormamızı istiyorlar, bakın bize de mesajlar geliyor diyor ki: Kuran “Kul hakkıyla önüme gelmeyin.” diyor, İncil “Komşunun malını çalmayın.” diyor, Zebur “Rab hırsızları affetmez.” diyor, Tevrat “Hırsızlık yapma.” diyor, Budizm, Budistler “Kimsenin hakkını yeme.” diyor, affedersiniz, öküze tapan adam bile “Çalma.” diyor. Çalmanın, hırsızlığın, yolsuzluğun meşru olduğunu size kim söylüyor arkadaşlar, kim söylüyor size? Vatandaş şunu sormamızı istiyor: “Tüm dinler ‘Çalma.’ derken çalanlara çırpanlara, çalınmasına göz yumanlara o zaman, lütfen, bizim adımıza sorun, hangi dinin mensupları bunlar?” diyorlar,

Bakara Suresi’nde 48 ila 50’nci ayetler, o 3 ayet, değerli arkadaşlar, aynen şunu söylüyor, Yüce Allah buyuruyor ayeti kerimesinde, diyor ki: “Hatırlayın o zamanı ki sizi Firavun’un alinden, soyundan ve taraftarlarından kurtardık.” Bu “soyundan ve taraftarlarından” yorumunu büyük tefsir hocası Elmalılı Hoca yapıyor. Evet, “soyundan ve taraftarlarından...” Sorumluluğun, Firavun’dan çok daha fazla, onun Firavunlaşmasına yol açan taraftarlarında olduğunu söylüyor.

Partiyi sevmek başka bir şey, saygı duyarız, burada herkes partisini seviyor. Kendi liderine sevgi, saygı duymak başka bir şey, herkes seviyor. Ancak, değerli arkadaşlar, asıl, liderini sevmek, partisini sevmek, o yanlış yaptığında “Yanlış yapıyorsun.” demekten geçiyor. Susuyorsunuz kıymetli arkadaşlar.” Diyerek AKP Milletvekillerine seslenen KORKMAZ; ayrıca AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın Başbakan ile ilgili söylediği sözlere değinerek;

“Değerli arkadaşlar, vatandaş size bu soruyu sorarken aslında hakikaten dayanakları var, hakikaten sıkıntıları var çünkü ortada yaşananlar var, bugüne kadar yaşananlar var, bundan sonra gelişmeler var. Erdoğan’ın her dediğinde, kıymetli arkadaşlar, bir kutsallık aradınız, her dediğinde. Bir fani olduğunu âdeta unutup bir ilahi varlıkmış gibi davrandınız. Önce evliyalaştırdınız, sonra -haşa- peygamberleştirdiniz, peygamberleştirdiniz, sünnetini aradınız. Evet, bir bakan yardımcısı, sünnetinden bahsetti. Tabii, en son gelinecek nokta da Düzce Milletvekiliniz Fevai Arslan’ın ağzından dökülüverdi. “O, Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider.” dedi.

Bakın, bu vasıfların içerisinde Yaradan’ın yaratıcılığı var. Bu şirktir.

Bu günahtır, şirktir, İslam’ın dışına iter” Diyerek Başbakan ve AKP Milletvekillerinin bu sözler karşısında sessiz kalmasına tepki gösterdi.

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...