Genel Kurul’da sahte imza polemiği

27 Ocak 2014 16:13

Elektrikçiler ve Bobinajcılar Esnaf ve Sanatkârları Odası’nda dün düzenlenen Genel Kurul’da mevcut Başkan Abdullah Kaya tek listeyle girdiği seçimde güven tazeledi. Sahte imza tartışması ise kongreye damgasını vurdu.

Elektrikçiler ve Bobinajcılar Esnaf ve Sanatkârları Odası genel Kurulu dün 6 Mart Caddesi’ndeki eski Halk Eğitim Merkezi binasında gerçekleştirildi. Kongreye; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SP Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, AKP İl Başkanı Osman Zabun, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, SP İl Başkanı Cevat Gençay ve çok sayıda partili ile üye katıldı.

‘’DENETLEME OLMADAN İMZA ATILIYOR’’

Kongrenin açış konuşmasını yapan Elektrikçiler ve Bobinajcılar Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Abdullah Kaya, önemli bir iddiada bulundu. Antalya’daki yapı denetim firmalarının Isparta’da şube açtığını ve denetleme olmadan imza atıldığını iddia eden Kaya, şunları söyledi; ‘’Isparta’da yapı denetim kurumları depremlerden sonra yapıların fen ve sağlık kurallarına, projelerine uygun olma açısından kanunlaşmış hükümler ve yönetmelikler var. Bunlara uymak zorundayız. 2012 başında Isparta’da yapı denetim kanunu kapsamına girdi. Yapı denetim kuruluşlarında denetçilerin denetledikleri birimin kriterlerini bilmeyen arkadaşlarımız var. Kişilere hiçbir sözüm yok ve saygım var. 2012 yılında hiç olmazsa bazı arkadaşlarımız yapı denetimde denetim görevini yapmaya çalışıyorlardı. Şimdi yapı sahipleri, denetleyen, denetlemeye çalışan mühendisleri artık barındırmıyorlar. Şuan Isparta, Antalya gibi olmuştur. Antalya’daki yapı denetim şirketlerinin şubeleri Isparta’ya gelmiş ve bizi de bozmuştur. Denetleme olmadan imza atılıyor.

‘’YAPI DENETİM ŞİRKETLERİ ÇALIŞMIYOR AMA YAPI

SAHİPLERİNDEN PARALARINI ÇATIR ÇATIR ALIYORLAR’’

Adam hasta, başka bir ilde oturuyor. Bu kişi mühendis. Antalya’dan 6 ay gelmediği halde buradan hem maaş alınıyor hem de imzasının taklit edildiği söyleniyor. Yapı denetim şirketleri çalışmıyor ama yapı sahiplerinden paralarını çatır çatır alıyorlar. Bir de kırım yapıyorlar, haksız rekabete neden oluyorlar.  Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Eğitim Dairesi’ne götüreceğim. Bu yalnız Isparta’nın sorunu da değil ama mutlaka çözülmelidir. Belediyede bu işlerle uğraşanların imzalarının taklit edildiği söyleniyor.

AYBATILI’YA GÖNDERME

Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden bir temsilci bugün aramızda yok. Birliğe bağlı bir oda başkanıyım ancak bazen oda seçimlerini yaparken, iftar yemekleri verirken bende bir hastalık mı var, gelirlerse bulaşır mı diye endişeye kapılıyorum.’’

‘’TAKLİT EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL’’

Öte yandan taklit imza konusuna değinen Başkan Günaydın, ‘’ İmza olayının taklit edilmesi mümkün olmayan bir şey. Bu konunun üzerine gideceğiz. Ispartamız bu konuda diğer illerden farklıdır ve farklı olmalıdır’’ dedi.

‘’BİZ GELİRSEK 8 AY BELEDİYEDE

BEKLEYEN PROJE OLMAYACAK’’

Diğer taraftan AKP Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş da kedilerine yetki verilmesi durumunda belediye aylarca bekleyen projelerin olmayacağını bildirdi. Uzaktaş, ‘’Sorunsuz bir şehir illaki yoktur. Ama sorunların çözülmesi noktasında neler yapmak lazım buna bakmalı. Isparta’da kentsel dönüşüm yapılırsa esnafın işine yarar mı? Yarar. Isparta’da konutta yapmak lazım. Çünkü iyi satış yapılıyor. Ben değişik illerde de ticaret yapıyorum ama ilimizde konut satışında sıkıntılar yok. Nasip olursa gelirsek belediyede 8 ay bekleyen proje olmayacak’’ diye konuştu.

‘’KENDİMİZ DİDİŞMEYELİM’’

SP Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan ise eski Isparta’nın mimari yapısını ve karakteristik özelliğini yenileyip modern bir Anadolu şehri yapmayı kentsel dönüşüm kapsamında hedef edinmemiz gerektiğini belirtti. Çakan, ‘’Bunları yapabilirsek insanlar Isparta’yı görmek isteyeceklerdir. Biz insanların buraya olan ilgisini sağlayamazsak ve yatırım yapılır hale getiremezsek o zaman meslek odalarını kendi problemleriyle baş başa bırakarak kendimizle didişmiş oluruz’ şeklinde konuştu.

‘’ISPARTA’YI ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ’’

Bu arada CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta halkının zenginleştirilmesi gerektiğini belirtti. Şenol, ‘’ Isparta halkını zenginleştirmemiz gerekiyor. Bunun için yatırımların önünü açalım. İktidar partisi Isparta’yı yeteri kadar cezalandırmaya devam ediyor. O zaman kendi yağımızla kavrulacağız. Isparta’nın şehir olarak büyümesinin önünü açacağız. Lütfü hocamız bu göreve talip’’ dedi.

‘’HEDEFLER KOYUYORUZ AMA SINIRLAR KOYMUYORUZ’’

Son olarak AKP İl Başkanı Osman Zabun, ‘’Biz kendimize hedefler koyuyoruz ama son sınırlar koymuyoruz. Hedeflere ulaştıkça sınırlarımızı daha da genişletiyoruz. Belki bugüne kadar Türk siyasi hayatında hedefler koyan ve bu hedeflere ulaşma noktasında önemli işler yapmış kurumsal bir siyasi parti Ak Parti’dir. Isparta’nın cezalandırılması söylendi. Böyle bir şey yok. Ama bunun detaylarını kamuoyuyla yakında paylaşacağız’’ diye konuştu.

KAYA’NIN LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE

Elektrikçiler ve Bobinajcılar Esnaf ve Sanatkârları Odası’nın dün düzenlenen Genel Kurul’unda tek listeyle gidilen seçimde yönetim şu şekilde oluştu;

Abdullah Kaya

Recep Korkmaz

Kerim Karabay

Hamdi Aydeniz

Bilal Arıkan

İlhami Osman Demiralay

Uğur Küçükmimar

 

Bu haber 915 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...