İşçiler, yapılacak değişikliklere tepkili…

22 Eylül 2012 13:15

Yol İş Sendikasına bağlı üyeler Kaymakkapı Meydanı’nda bir araya gelerek bazı kanunlarda yapılması planlanan değişiklikle ilgili tepkilerini dile getirdi. Yapılan kitlesel açıklamanın ardından Türk İş yöneticileri Ak Parti yöneticilerine sorunlarını içeren dosyayı teslim etti.

Büyükşehir Belediyelerinin sınırlarının değiştirilmesi ile 13 ilde Büyükşehir Belediyesi kurulması ve bazı kanuınlarda değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı taslağını eleştiren Yol İş Sendikası üyeleri geçtiğimiz Cuma günü saat 18.00’de Kaymakkapı Meyndaı’nda bir araya gelerek kitlesel basın açıklaması yaptı. Sendika üyesi işçilerinin gündeminde Karayolları Genel Müdürlüğü işyerlerinde çalıştırılan taşeron işçilerin hukuki durumu da vardı.

KOCABAŞ; “BU TASARI HEPİMİZİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR”

Yol İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Adnan Kocabaş, yaptığı açıklamada “Tasarı taslağı milyonlarca yurttaşımız ile birlikte onbinlerce çalışanı da ilgilendirmektedir. Bu nedenle tasarıya ilişkin görüş, öneri ve endişelerimizi paylaşmayı demokratik bir işleyişin gereği olarak görüyoruz” dedi.  Tasarı taslağı ile ilgili endişelerini dile getiren Kocabaş, “Yerel yönetimlerin genel bütçeden aldıkları paylar düşürülmektedir. Bu ise; hizmetlerin kaliteli ve kalifiye personel eli ile görülmesini engellemektedir” dedi.

Tasarı taslağının yurttaşlara da ek külfet getireceğini öngören Kocabaş, “Köy ve beldelerin mahalleye dönüştürülmesi ile birlikte çeşitli yasalarımız açısından buralarda yaşayan yurttaşlarımıza yeni vergi, harç ve harcamalara katılım yükleri getirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Çeşitli hizmetlerde de aksaklıkların olabileceğini kaydeden Yol İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Adnan Kocabaş, “Nüfusumuzun yüzde 16’sını oluşturan yaklaşık 12 milyon köylü yurttaşımız için; yol, gölet, kar mücadelesi gibi hayati ihtiyaçların giderilmesinde aksaklıklar yaşanabilecektir” dedi.

Sendika Başkanı Kocabaş, Karayolları Genel Müdürlüğü işyerlerinde çalıştırılan taşeron işçilerin hukuki durumları ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise, “Türkiye Yol İş Sendikasının örgütlü bulunduğu Karayolları Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlükleri bünyesindeki işyerlerinde yıllardır taşeronlar eli ile işçi çalıştırılmaktaydı. Sendikasız ve güvencesiz çalıştırılan bu işçilerin başvuruları üzerine üyelik işlemleri ajans32 gerçekleştirilmiştir. Sendikamız, üyelikleri gerçekleştirilen 6 bin 500 civarındaki taşeron işçisinin işvereni görünen aracı firmalarla genel müdürlük arasındaki hizmet alım sözleşmelerinin muvazaalı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhinde Ankara İş Mahkemelerinde 6 bin 411 dava açmıştır” dedi.

Kocabaş, “Yaşanan sıkıntıların yalnızca aracı şirketler vasıtasıyla çalıştırılan davacı işçileri mağdur etmekle kalmayacak, bütün işler hizmet alımı suretiyle görüleceği için Karayolları Genel Müdürlüğünde yıllardır kadrolu olarak çalışan işçilerin hepsinin ‘ihtiyaç fazlası’ haline gelmesine ve nihayet işlerini kaybetmesine yol açacaktır” ifadelerini kullandı. Kocabaş sözlerini, “Görüldüğü üzere Karayolları Genel Müdürlüğü’nce izlenen yöntem hiçbir sorunu çözmeyeceği gibi telafisi mümkün olmayan yeni sorunlar yaratacaktır” diyerek noktaladı.

İNCİ; “ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

Yapılan kitlesel basın açıklamasının ardından Türk İş’e bağlı sendikaların yöneticileri AKP İl Başkanlığına giderek hazırladıkları dosyayı parti yöneticilerine verdi.

AKP İl Başkan vekili Kamil İnci dosyayı teslim alarak, “Çalışanlarımızın zarar görmemeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...