Uygun güven tazeledi

27 Ocak 2014 16:14

Madeni – İş Odası’nın 38. Olağan Genel Kurulu’nda 2 listenin yarıştığı seçimde mevcut Başkan İsmail Uygun, 511 Oy ile tekrar göreve getirildi. Diğer aday Mehmet İlter ise 166 oyda kaldı.

Isparta Madeni İş Odası’nın 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu dün Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a, Ak Parti Milletvekili Recep Özel, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı ve MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, CHP Başkanı Vedat Şenol, Merkez İlçe Başkanı Ali Korkmaz, MHP İl Başkanı İsa Yalçın Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, SP Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan ile Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Metin Çelik ve Salih Sarıkaya ile çeşitli odaların başkanları ve oda üyeleri katıldı.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Genel Kurul’un açış konuşmasını yapan Oda Başkanı İsmail Uygun yaptı. Uygun konuşmasında şunları söyledi: “Yıllardır sanayi esnafından oluşan odamız üyelerine en iyi hizmeti etmenin gayreti içerisindeyiz. Üyelerimizin sorunlarının çözümü için gerek şahsi olarak gerek oda yönetim olarak gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürdük. Bu doğrultuda değerli üyelerimize, meslektaşlarımıza ve Isparta halkına en iyiyi sağlamak için tekrar göreve talip olduğumuzu belirtiyorum.”

Kongrede daha sonra Divan teşekkül ettirildi. Buna göre; Divan Başkanlığına Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, Divan Başkan Yardımcılığına Ahmet Tural ve Hüseyin Dede, Kâtipliklere ise Hasan Telli ve Şerafettin Tanrıverdi seçildiler. Odanın Yönetim Kurulu faaliyet raporu, Gelir-Gider Cetvelleri ve Tahmini Bütçesi okunarak, daha sonra okunan Denetim kurulu raporu ile birlikte oylamaya sunuldu ve üyeler tarafından kabul edildi. Daha sonra dilek ve temenniler maddesine geçildi.

ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLECEK

Bu bölümde ilk konuşmayı ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik yaptı. Çelik, “Sanayi esnafının eleman konusunda bazı sıkıntılarını var. Biz göreve geldiğimizde bu sıkıntıları gördük. Bunun için yaptığımız girişimlerde TOBB Isparta’ya bir teknik lise yapıyor. Bu okulun da temelini kısa zamanda atacağız. Sektörlerimizin hangi alanda ihtiyaçları varsa okulumuzda o alanlarla ilgili bölümler açmaya çalışacağız” dedi.

BÖYLE GİDERSE EVLATLARIMIZ BAŞKA İLLERE GİDECEK

SP Adayı Süleyman Çakan ise, şehir nüfusunun 220 binden 190 bine düştüğünü belirterek, “Böyle devam ederse kendi çocuklarımız memleketlerinde gelecek göremedikleri için başka illere gidecek. Bu konuda yerel yönetimlerin önlem alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ISPARTA’DA BÜYÜK SERMAYE KÜÇÜK ESNAFI BİTİRİYOR

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise, Isparta’nın küçük bir esnaf kenti olduğunu dile getirdi. Hükümetin küçük esnafı korumak için bir kanun çıkartması gerektiğini belirten Şenol, “Isparta gibi küçük kentlerde büyük sermaye küçük sermayeyi yok ediyor. Çünkü küçük esnafın AVM’lerle rekabet etme şansı yok. Daha önce küçük esnaf korunuyordu. Ama AKP döneminde son 11 yıldır böyle bir koruma göremedik.

ESNAFIN SIKINTISI DÜNDEN DAHA FAZLA

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ise, yaptığı kısa konuşmada genel bir değerlendirme yaptı. Yerel yönetimlerin yetkililerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Öner. “Isparta’da esnafın sıkıntısı dünden daha fazla ve her geçen gün artıyor” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Isparta Madeni İş Odasının 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan olağan genel kurul toplantısı yapılan seçimle sona erdi. İki listenin yer aldığı seçimlerde mevcut başkan İsmail Uygun 511 oy alarak tekrar göreve seçildi. Diğer aday Mehmet İlter ise 166 oyda kaldı. Buna göre Odanın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: İsmail Uygun, Nurettin Karabıçak, Mehmet Akekmek, Mustafa Şenol Tulga, İsmail Soydinç, Himmet Gündoğdu, Hakkı Güneş, İsmail Özcan ve Selahattin Göksu.

Denetim Kurulu: Selçuk Özkan, Şevket Atik ve Halit Başçiftçi.

 

Bu haber 850 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...