Eğirdir, yağıştan zarar görmedi

28 Ocak 2014 15:22

20 kilometreye yakın kıyı şeridine sahip Eğirdir Belediyesi’nin yağmur suları için verdiği hizmetlerin boşa gitmediği görüldü.

Son günlerde devamlı şekilde yağan yağmurlardan ufak tefek birikintilerin dışında hayatı engelleyici tehlikelerin olmadığını belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “DSİ işbirliği ile yapılan derelerin, Belediyemiz tarafından döşenen kilitli taş parkelerin, bilhassa bağlar tarafında temizlenen hendeklerin büyük faydalarını gördük. Çoğu yerlerde su baskınları, dere taşmaları olurken, Eğirdir’imizde yağan bol yapışlarda halkımızı rahatsız edici, endişe verici durumlar olmamıştır” dedi.

Belediye ekiplerinin, yağışlı havlar için devamlı hazırlıkta olduklarını açıklayan Başkan Özmeral, “Yağışlar bereket getirerek halkımızı sevindirdi. Yağan yağmurlardan gölümüz besleniyor. Yağmurla beraber çevremizdeki dağlara yağan karlar da ayrı bir güzellik olarak yerini alıyor. Eğirdir’de yaşayanlar çok şanslı” dedi.

Eğirdir’e DSİ’nin 2013 yılında ihale ettiği dere ıslahı ve köprü yapım işlerinin önümüzdeki aylarda başlayacağı belirtildi.

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...