Gümrük bilinci oluşturuluyor

28 Ocak 2014 15:30

Dünya Gümrük Günü münasebetiyle, Isparta Gümrük Müdürü Yahya Dolgun ve müdürlük personeli, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gümrük Müdürü Dolgun, 2013 yılında müdürlüklerinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verirken, müdürlük olarak toplam ithalat ve ihracat olarak 185 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleştiğini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın makamında gerçekleşen görüşmede konuşan, Isparta Gümrük Müdürü Yahya Dolgun, Dünya Gümrük Örgütü’nün toplam 179 üyesinin bulunduğunu, her yıl 26 Ocak tarihinin Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını kaydetti. Bu günü Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile paylaşmak istediklerini söyleyen Gümrük Müdürü Dolgun, Müdürlüğün 2013 yılında yapmış olduğu işlemler hakkında bilgiler verdi. Dolgun, 2013 yılında müdürlük olarak 60 milyon dolar ihracat, 125 milyon dolarlık ta ithalat hacmi olmak üzere toplam 185 milyon dolarlık işlem gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gümrük Müdürlüğü’nün hizmetlerinin çok önemli ve bir o kadar da güzel olduğundan bahseden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, Dünya Gümrük Günü’nün 1953 yılından bu yana kutlanmasının ve gümrük bilincinin oluşturulmasının önemine işaret etti. Günaydın, “Böyle bir günde bizleri de ziyaret etmenizden dolayı memnuniyet duydum. Gümrük Gününüzün kutlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...