Çakmakçı ziyaretlerini sürdürüyor

28 Ocak 2014 18:03

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan ile parti üyeleri, Isparta Lozan Mübadilleri Derneği’ni ziyaret etti. Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ardından otogar esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Lozan Mübadilleri Derneği’nin emre Mahallesi’ndeki lokalinde gerçekleşen ziyarette konuşan CHP il Başkanı Vedat Şenol, “Sizler Türk kimliğinizi ortaya çıkarmamış olsaydınız, bugün bunu yaşayamazdık. Cumhuriyet halk Partisi olarak bu tür şeylere çok değer veriyoruz. Fakat günümüzde Türk adından rahatsız olanlar önce kurumlardan TC yazısını kaldırtıyor, sonra da ürettiğimiz ürünlerden Türk adını kaldırtıyor. Günümüzde Türk adından nefret edenler var. Sizin gibi devletine, milletine sahip çıkan insanlar olduğu sürece ülkemiz yıkılmayacaktır.” dedi.

Vedat Şenol’un konuşmasının ardından Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Ömer Konuk, Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetliği dile getirerek, Belediye Başkan Adayı Lütfi Çakmakçı’ya da taleplerini iletti. Özellikle otopark konusunda sıkıntılı olduklarını söyleyen Başkan Konuk, “Biz otoparkın yeniden ücretli olmasını istiyoruz. Çünkü şehir merkezinde 5 dakikalık işimiz için arabamızı koyacak yer arıyoruz. Daha önce ücretliyken böyle bir sorun yoktu. Fakat ücretsiz hale gelince yarım saat olduğumuz yerde dönüyoruz.” diye konuştu.

Isparta’da otoparka dair gerekli çalışmaların yapılmadığına dikkat çeken CHP Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, “Bugün şehrin göbeğinde 2 bin araçlık otoparkımız var diyorlar. Siz buranın çevre düzenlemesini yapmadıktan sonra, bu araçlar aynı anda çıktığı zaman trafik yine felç olur. Isparta’nın trafik sorununa ilişkin herhangi bir çalışma yapılmıyor şuanda. Biz belediyeyi alırsak eğer farklı bir planlama ile hem otopark hem de trafik sorununu çözeceğiz.” dedi.

OTOGAR ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Lozan Mübadilleri Derneği ziyaretinin ardından Otogarda esnaf ziyaretinde bulunan CHP Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, tüm esnaf ve yolcularla tek tokalaşıp, hal hatır sordu. Sadece seçim zamanı hatırlanmak istemediklerini dile getiren esnaflar, “Yağışlı havalarda perondan yağmur suyu geliyor. Dışarıda bekleyen yolcularımız ıslanıyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Ayrıca otogar şehir merkezinin içinde kaldı. Daha uygun bir yere taşınmasını istiyoruz. Servis araçlarımızın da durakları yenilenmelidir.” diye konuştular.

 

 

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...