AKP’li vekillerden muhalefete çok sert eleştiri

28 Ocak 2014 18:04

ÖZEL: ‘’Seninle ilgili bir takım dosyaları açarız’’

BİLGİÇ: ‘’Bu millet onlara her seçimde takıyı takıyor’’

AKP Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel, dün partinin yeni yönetim tanıtım toplantısında açtılar ağızlarını yumdular gözlerini. Özel, MHP İl Başkanı İsa Yalçın’a yüklenirken, Bilgiç de CHP İl Başkanına yüklendi.  Vekillerin ortak çağrısı muhalefetin seviyesiz olduğuydu.

AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel, uzun süren sessizliklerini bozdular. Dün parti binasında düzenlenen yönetim tanıtım toplantısında partililere seslenen vekiller fena yüklendi.

‘’BÖYLE DEVAM EDERSEN BİZE SENİNLE İLGİLİ BİR

TAKIM DOSYALARI AÇMA HAKKI TANIRSIN’’

İlk olarak AKP Milletvekili Recep Özel konuştu. Özel, her zaman siyasetin bir seviye kazanmasını söylediklerini belirtti. MHP İl Başkanı İsa Yalçın’a sitemini ileten Özel, şunları söyledi; ‘’İl Başkanı bir televizyon programında siyasette söylenen bir cümleyi siyaset nezaketine yakışmayan ifadeleri paylaşıyor. Yani siyasette bir diğer partinin il başkanının seviyesini ölçmek bir diğer siyasi partinin görevi değildir. Siyasetteki her kişi bir kazanımdır. Siyasette görev alan herkes bir zenginliktir. Biz diğer partilerde görev alan tüm arkadaşlarımızı siyasete belli bir seviyeye çekme anlamında kendi alanında başarılı olmayı isteriz. Onunda üslubunu seçim sürecine girerken güzel bir seçim atmosferini yakalayalım derim. Kendi hakkındaki davalara bakmadan ayakkabı kutularını söylersen bize de seninle ilgili bir takım dosyaları açma hakkını tanırsın. Ona dikkat etmesini seviyeli bir seçim çalışmasına gitmesini arzu ediyoruz. Biz burada bu dönem Isparta da farkımızı fark ettirecek bir seçim çalışmasını ve arkasından farkımızı fark ettirecek icraatları göreceksiniz. Yeni teşkilatımızla onun heyecanı içeresindeyiz. Isparta da AK Partinin kuruluşundan beri bütün teşkilatta görev alan arkadaşlarımıza el birliği ile Türkiye’nin en önemli seçimine giderken herkesin bir yerlerden tutacağına inanıyoruz. Başarı hepimizin. Çünkü genel ile yereli birleştireceğiz. Çünkü hizmetler çok daha seri bir şekilde geliyor. Ispartalıda bunu sağlayacaktır diye düşünüyorum.’’

‘’SÖZLERİ YUTMAZSANIZ SALDIRILARIN UŞAĞI OLUYORSUNUZ’’

Öte yandan Süreyya Sadi Bilgiç ise maalesef son süreçte gerek TBMM’de gerekse şehirlerde bir takım arkadaşların ağızlarını açtıklarında söyledikleri lafları kulakları duymadığını ifade etti. Bu arkadaşların ne söylediklerini bilmediğini ileri süren Bilgiç, şöyle devam etti; ‘’Birtakım sözleri siyasette sonradan yutmak yerine önceden boğazınızda düğümlemeniz ve yutmanız gerekir. Bunu yapmadığınız takdirde her şeyden önce insan hakkına, hukukuna ve onuruna yönelik saldırıların uşağı oluyorsunuz. Bazen maalesef insanlar sözlerinin esiri ve uşağı olabilir. Bugün muhalefetin düştüğü durum budur. Bir taraftan bir takım insanlar için seviyesiz diyeceksiniz. Ama o andan sonra kendi ağzınızdan çıkan kelimelerin ağırlığının farkında olmayacaksınız. Böyle bir siyasetçi ve insanlık olabilir mi?

‘’BU MİLLET ONLARA HER SEÇİMDE TAKIYI TAKIYOR’’

Geçtiğimiz günlerde rahmetli Uğur Mumcu’yu anmak için Hükümet Meydanı’nda bir tören yapıldı. Törenden sonra CHP İl Başkanı bir açıklama yapıyor. Kendisi söylediklerinin ne olduğunu biliyor mu? Her şeyden evvel o faili meçhule kurban giden Uğur Mumcu ve hatırına, bu ülkede faili meçhulleri tarihin kirli sayfalarına gömen AK Parti’ye şükran duyması gerekirdi.  Faili meçhulleri tarihin kirli hafızalarına gömen bu memleketin Başbakanına şükran duyması gerekirdi. Ancak nerede? Ağızlarını açtılar mı ne söylediklerinin farkında değiller. Bir kere yargısız infaz onların yaptığı en iyi şey. Bugün de Türkiye’de AK Parti’ye yargısız infaz uygulamaya çalışıyorlar. Onlar bu işi çok iyi bilirler. Sayın Menderes’e 1960 ihtilaline giden süreç içerisinde CHP tarafından nasıl bir süreç uygulandıysa bugün AK Parti, Ak Parti’nin Ak kadroları ve başbakanımıza da benzeri bir süreç uygulama gayreti içerisindeler. Bunların demokratikle, halkçılıkla, ilkelikle ve insanlıkla alakaları yok. Muharrem İnce bir basın toplantısında ‘HSYK yasa tasarısını geri çekmeleri karşılığında biz AK Parti milletvekillerine vaatler, bunlarda yetmezse nikâhlarını tazelesinler, biz onlara gelelim, takı takalım’ diyor. Bu adamlar nikâh tazelemenin ne olduğunu bilmeyecek kadar cahiller. Ama onlara nikâha gerek yok. Bu millet onlara her seçimde takıyı takıyor. Sandık yaklaşıyor. Bunların hesabını milletimiz onlara 30 Mart’ta soracak.

‘’SEVİNMESİ GEREKEN YERDE OTURUP AĞLIYOR’’

Bir partinin il başkanı çıkıyor; ‘AKP’nin yeni il başkanı AKP’nin Isparta’ya attığı son kazıktır. O siyaseti bilmez. Her gittiği partiyi batırmıştır’ diyor. Kendisinin bu durumda muhalefet bir partinin il başkanı olarak zil takıp oynaması gerekir durum böyleyse. Madem zil takıp oynamıyor, o zaman bu korku neden? Sadece bir il başkanının ismi onların yüreklerine yeteri kadar korku vermiş ki, sevinmesi gereken yerde oturup ağlıyor, üzüntülerini belirtiyor.

‘’GEÇMİŞTE YAŞANANLARI REDDEDEREK SİYASET YAPIYORSANIZ ASIL OMURGASIZLIK BUDUR’’

Ayrıca ‘omurgasız’ diyor. Neden? Daha önce başka partide olduğu için söylüyorum. Doğru, haysiyeti ve onuruyla Anavatan ve Doğru Yol Partilerinde görev yapmıştır. O bundan onur duyar. Aynı haysiyet ve onurla da AK Parti saflarında şimdi de il başkanı olarak görev yapacak. Peki, omurgasızlık nerede? İlla omurgasızlık arıyorsa da geçmişini inkâr eden adamlara bakacak. Bunun içinde aynaya bakacaklar. Yalvaç’tan Belediye Başkanı adayı AK Parti’den aday olmak için o günkü milletvekillerimizin kapısında yatıp, kalkan kendi arkadaşlarına bakacaklar. Ayrıca onu reddeden arkadaşlarına bakacaklar. Siyasi tercihlerinizde bir değişiklik olabilir. Bunda hiçbir sıkıntı yok. Siyasetiniz doğrultusunda farklı partilerde siyaset yapabilirsiniz. Ama geçmişinizi ve geçmişte yaşananları reddederek siyaset yapıyorsanız asıl omurgasızlık budur. Onun için de kendi arkadaşlarınıza bakacaksınız.’’

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...