Doludan en büyük zararı M. Tönge Mahallesi ve Kayı Köyü gördü

24 Eylül 2012 15:34

Isparta'da geçtiğimiz Çarşamba akşamüzeri etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle zarar meydana gelen bölgelerde hasar tespit çalışmaları başladı.

İl Afet Acil Durum Müdürü Muhamet Arabacı, konu hakkında yaptığı açıklamada, kentte  yaklaşık 1 saat etkili olan şiddetli sağanak ve dolu yağışından en fazla Mehmet Tönge Mahallesi ve Kayı köyünün etkilendiğini söyledi.  Ekiplerin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Arabacı, ''Şuana kadar 90'ın üzerinde evde hasar tespiti yapabildik. Maddi hasar en çok Mehmet Tönge Mahallesi'nde fakat Kayı köyünde de evlerin yanı sıra bazı hayvanlar telef olmuş'' dedi. Arabacı, hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanacağını kaydetti.

Tarım İl Müdürü Sıddık İpek ise etkili yağışların özellikle Kayı, Deregümü ve Yakaören köyleri, Mehmet Tönge Mahallesi ile Eğirdir ilçesinin bazı köylerinde meyve bahçelerine zarar verdiğini bildirdi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜNAYDIN DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Öte yandan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sağanak ve dolu nedeniyle su baskınlarının yaşandığı Mehmet Tönge Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde 88 su baskını ihbarı aldıklarını söyledi. Bu baskınlardan 34'ünün Mehmet Tönge Mahallesi'nde meydana geldiğini ifade eden Günaydın, mahalledeki hemen hemen tüm evlerin zarar gördüğünü vurguladı.

Meydana gelen olumsuz durumları devlet ve belediye işbirliğiyle çözeceklerini belirten Günaydın, şöyle konuştu: ''Mahallemizdeki bu denli hasar arka bölgede bulunan dağdan gelen sudan kaynaklanmaktadır. Bu alan bizim bölgemizin dışında hazine arazisidir. DSİ'ye bu bölgede çalışma yapılması için 2 yıl önce ve yine yaklaşık 4 ay önce dilekçe verdik. Bent olsaydı, bölgemizde yaşananlar daha hafif atlatılırdı. Bu hasarlar ödenir. Devletimiz bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Belediye olarak bizde bir ekip kurduk ve tespit çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

Bölgede tek tek incelemelerde bulunduğunu ve vatandaşların sıkıntılarını yerinde gördüğünü ifade eden Günaydın, herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Benzer bir olayın 1992 yılında da yaşandığını hatırlatan Günaydın, ''20 yıl sonrada aynı hadiseyi yaşadık. Bunun daha sonra olmayacağının garantisi yok, onun için dağlardaki tertibatımızı almamız gerekiyor. Bundan sonra bu olayları yaşamayalım istiyoruz. Devletimizle beraber sorunları çözeriz. Bu olayın takipçisi olacağız'' diye konuştu.

Bu haber 1163 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...