Tekin Bayram isyan etti

29 Ocak 2014 15:45

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, SDÜ yönetimini sert bir dille eleştirdi. Tüm yatırımların merkeze yapıldığını, İlçelere aynı ilginin gösterilmediğini ileri süren Bayram, “İlçem adına konuşuyorum; Şu anda 3500 öğrencimiz var. Eğer yatırım gelirse bu sayı 10 bine yükselecek. Böylelikle göç verme de son bulacaktır” dedi.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, önceki gün düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında SDÜ yönetimine çattı. Her toplantıda olduğu gibi gündeminde yine SDÜ olan Bayram, Vali Vahdettin Özkan’dan çözüm istedi.

“MERKEZİYETÇİLİKTEN BİR TÜRLÜ KURTULAMIYORUZ!”

Isparta’nın merkeziyetçi zihniyetten bir türlü kurtulamadığını belirterek sözlerine başlayan Bayram, “SDÜ yatırımlarını yine İl merkezine yapmaya devam ediyor. Yıllardır yatırımların bir kısmının ilçelere kaydırılması için çaba sarf ediyorum. Ancak görüyoruz ki değişen bir şey yok” dedi.

“YALVAÇ YATIRIM PROGRAMINDAN ÇIKARILDI MI?”

Öte yandan Yalvaç’ın daha önce SDÜ’nün yatırım programında bulunduğu ancak herhangi bir yatırımın şu ana kadar gelmediğini ileri süren Bayram, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na “İlçemiz yatırım programından çıkarıldı mı?” diye sordu. Ardından yatırımın yüzdelik dilime vurulduğunda ilçelere düşen payın açıklanması gerektiğini de ifade eden Bayram “Bir de ödeneği sıfır çekiyorlar! Bu hak mı?” diyerek şöyle devam etti; “

“HEM GÖÇÜ ÖNLEYECEĞİZ DİYORLAR HEM YATIRIM GELMİYOR!”

İlimizde göç veren yerler bakıldığında hep ilçeler, kasabalar, köyler. Hal böyleyken ilçelere yatırım gelmediği zaman biz insanlara göçü teşvik etmiş oluyoruz. SDÜ bu ilin lokomotifiyse merkeze verdiği değer kadar ilçelere de vermeli.

“3500 ÖĞRENCİMİZ VAR YATIRIM GELİRSE BU 10 BİNE YÜKSELECEK”

Diğer taraftan ilçemizde 3500 öğrenci öğrenim görüyorum. SDÜ yatırım yapmış olsa bu sayı 10 bine yükselecek. Sayı yükseldi mi otomatik olarak göç duracak. Bunlar neden göz ardı ediliyor?” dedi.

“EĞİTİM KURULUŞLARININ MUHAKKAK

İLÇELERE DE ÖNEM VERMESİ GEREKİYOR”

İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Vali Vahdettin Özkan ise SDÜ’nün yatırımlarının değerli olduğunu vurguladı. İlimizin tek üniversitesi olan SDÜ’nün muhakkak ilçelere de önem vermesi gerektiğini ifade eden Vali Özkan, “İlçelere ekonomik fayda anlamında mutlaka bu yatırımlar yapılmalı. SDÜ’de bulunan bölümler İlçelere de yayılmalı” diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 764 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...