“2. baraj ve çevre yolu bir an önce yapılmalı”

29 Ocak 2014 15:50

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Darıderesi Göleti üzerine yapılması planlanan ikinci barajla ilgili DSİ 18. Bölge Müdürü Mustafa Altunok’u, Sav ile üniversite arasında yapımı yıllardır devam eden çevre yolunun tamamlanması içinse Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok’u sıkıştırdı. Günaydın her iki müdürden de söz aldı.

Geçtiğimiz gün düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın öncelikli sorunları arasında yer alan ikinci baraj ve çevre yolunun halen tamamlanamaması konusunda Bölge Müdürlerini sıkıştırdı.

“BU PROJE ALTIN KADAR DEĞERLİ”

Isparta’nın içme suyunu daha önce kurulan Darıderesi Göleti’nden aldıklarını ancak nüfus artışından sonra buranın yeterli gelmeyip yine eskiden olduğu gibi Eğirdir Gölü’nden su çekmeye başladıklarını ve ekonomiye ciddi zarar verdiğini belirten Günaydın, DSİ 18. Bölge Müdürü Mustafa Altunok’tan ikinci barajın yapılması konusunda talepte bulundu. İkinci barajın 1 yıl önce ihalesinin gerçekleştirildiği ve sürenin dolmasına rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını hatırlatan Günaydın, “Nüfus artışından sonra son zamanlarda Eğirdir’den su takviyesi almaya başladık. Bu konuda da biraz zorlandık. Eğer bir baraj yaparsanız Isparta halkının bugün en kaliteli suyu içmesinde destek olmuş olursunuz. Aynı zamanda milli ekonomimize hiçbir masrafı olmadan gelecektir. Hatta çok yüksekten inişte belki bir santralde kurularak kendi elektriğimizi üretebiliriz. Bu projeyi ivedililikle bekliyoruz. Geçen yıl bunu bölge müdürümüzle görüşmüştüm. Bu işleme kondu. İhale hazırlığının 1 yıl süreceği yönünde bilgi almıştım. O süre de doldu. Ne oldu o proje? Bu proje altın kadar değerli. Çünkü hem milli ekonomimize katkısı olacak hem de halkımıza hizmet verecek” dedi.

“ÇEVRE YOLUNDAN ÇOK ELEŞTİRİ ALIYORUZ

ÖLÜMLÜ KAZALAR DA MEYDANA GELİYOR”

Öte yandan Sav Kasabası ile üniversite arasında yıllardır devam eden ancak bir türlü tamamlanamayan çevre yolunun akıbeti konusunda da Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok’a sitem eden Başkan Günaydın, “Karayollarının yaptığı yol uzun sürdü. Orada çok da kazalar oldu.  Eski Sigorta Hastanesi’nin olduğu yerden Sav’a kadar olan bölgede biz altyapı çalışmalarını yapmıştık. Bir zamanlar ciddi de masraf etmiştik. Yol çalışmaları sırasında onlar kökten iptal oldu. Bölge Müdürlüğümüzden buranın biran evvel bitirilmesini istiyoruz.

Çok eleştiri alıyoruz. Bazen de çok sıkışıyoruz. Sıkıştığımız için de burasının bizim bölgemiz olmadığını söyleme durumunda kalıyoruz. Bazen söylemlerde aşırı gittiğimiz noktalar oluyor. ‘Bırakın biz yapalım’ diyoruz. Efelik de yapıyoruz. Böyle yapıyoruz ki Karayolları ve müteahhit tahrik olsun çalışmaları bir an önce tamamlasın. Eski Sigorta Hastanesi’nden Sav’a kadar olan bölgenin altyapı, sulama çalışmaları bir an bitirilirse çok memnun olacağız. Orada çimlendirme ve ağaçlandırmada yardım istenirse ona da hazırız” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...