Çakmakçı Üzüm Pazarını aydınlatacak

30 Ocak 2014 15:39

CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Üzüm Pazarındaki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnafların geceleri daha iyi iş yapması için aydınlatmanın güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Çakmakçı “Esnafımız en önemli konusu ise kaldırılacağı söylenen çatı. Esnaf burada bulunan 16 tarihi binanın da aynı çatı tarafından korunduğunu söylüyor ve bunda da haklılar” dedi.  

Üzüm Pazarındaki esnafları ziyaret eden CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı esnafın sorunlarını dinledi. Esnaflarla sohbet eden çakmakçı Üzüm Pazarı esnafının çatı ile ilgili talepleri ve aydınlatma sorununa çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Esnaflar anıtlar kurulu tarafından kaldırılması yönünde karar bulunan Üzüm Pazarının çatı kaplamasının 16 tarihi binayı da koruduğunu söyleyerek “bizim çatımızı sit alanı olduğu gerekçesi ile kaldırmak istiyorlar. Fakat aynı çatı sadece bizim dükkanlarımızı değil o korumak istedikleri tarihi binaları da koruyor” diyerek şikayetlerini ilettiler.

Esnafın sorunlarını dinledikten sonra değerlendirmelerini Üzüm Pazarındaki çay ocağında yapan Prof. Dr. Çakmakçı “ Isparta’nın kalbi olan bir yerdeyiz. Ticaret merkezi küçük esnafın yer aldığı ve gelişmesi gereken, cıvıl cıvıl olması gereken bir yerin çeşitli sıkıntılara uğraması bizi üzer. Daha önce inceleme fırsatı bulduğum için çatı ile ilgili bir sorun var. O sorunu mevcut yapıya uygun bir proje ile anıtlar kuruluna başvurarak aşmak gerekiyor. Bu konuda esnaf ile birlikte belediye olarak yola çıktığımız takdirde Valiliğinde desteğini almak kaydıyla bunları çözebiliriz. Isparta’lı artık kenti semtine sahip çıkmak zorundadır. Bizde Isparta Ispartalınındır sloganı ile yola çıkıyoruz” diye konuştu.

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...