Eğirdir’de arazilerin satışına onay

30 Ocak 2014 15:41

Özelleştirme Yüksek Kurulu, TCDD adına kayıtlı Isparta'nın Eğirdir İlçesi, Yazla Mahallesi’nde tarihi tren garının bulunduğu yerdeki araziler 344 bin liraya satışını onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), TCDD adına kayıtlı Isparta'nın Eğirdir İlçesi, Yazla Mahallesi'nde yer alan bir taşınmazın "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen şirkete verilen yetki çerçevesinde şirket tarafından oluşturulan ihale komisyonunca; taşınmazın en yüksek teklifi veren Özgür Kolancı'ya ihale şartnamesi çerçevesinde 344 bin TL bedelle satılmasına onay verdi. ÖYK, Özgür Kolancı'nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline dair verilen kararı onayladı.

KONUT ALANI OLARAK AYRILDI

1919 yılında 'Aydın hattı Köşk-Eğirdir İşletme Müdürlüğü' adıyla işletmeye açılan Eğirdir demiryolunun son durağı olan Eğirdir Garı, yaklaşık 90 yıl bölge halkına yük ve insan taşımacılığı konusunda hizmet verdi. 2001 yılında kapatılarak kapı ve pencerelerine beton dökülen tarihi Eğirdir Garı, 2009 yılında özelleştirme kapsamına alınan 25 garın arasında yer aldı. Özelleştirme kapsamına alınan garı çevreleyen araziler ise Eylül 2013 tarihinde satışa çıkarıldı. Mülkiyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (TCDDY) ait olan Eğirdir Garını çevreleyen, 415 Ada, 2, 3 ve 15 numaralı üç ayrı parsel için 4 girişimci teklifte bulunmuştu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca 20 Ocak tarihinde yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucu, Yazla Mahallesi’nde yer alan göl manzaralı toplam1037 metrekarearsalar için en yüksek teklifin 344 bin lira olduğu öğrenilmişti. ÖİB, satışa çıkarılan arazilerin ilgili imar planlarında “konut alanı” olarak ayrıldığını belirtiyor.

 

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...