“Nuri Uzaktaş’ın hiçbir projesi yok! Günaydın’ın da projelerinin içi boş!”

2 Şubat 2014 17:23

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın sorunlarının her dalda master planı yapılarak çözülebileceğini ifade ederek “Nuri Uzaktaş’ın hiç bir projesi yok. Günaydın’ın ise projelerinin altı boş” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, rakiplerine yüklendi. AKP Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş ile MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Günaydın’a göndermede bulunan Şenol, “İkisi de Isparta’nın sorunlarını çözemez” dedi.

“GÜNAYDIN’IN PROJELERİ İŞE YARAMIYOR,

UZAKTAŞ’IN ZATEN PROJESİ YOK”

Isparta’nın sorunlarının çözümü için her alanda bir master planı yapılması gerektiğini ifade eden Şenol, “Lütfü Çakmakçı hocamız bunu her yerde vurguluyor. Şehrin master planının yapılmaması durumunda ilimizin sorunlarının çözülemeyeceği bir gerçek. Yoksa diğer yapılacak her şey kısa vadeli çözüm olacaktır. AKP adayı Nuri Uzaktaş’ın hiç bir projesi yok. Belediye Başkanı Yusuf Beyin ise proje diye anlattığı hiçbir şeyde Isparta’nın sorunlarını çözme noktasında bir olay yok. Projelerde bir altyapı çalışması yok. Ama Lütfü Çakmakçı hocamız belediye başkan adaylığı gündeme geldiği günden bu yana Isparta’nın sorunları üzerine kafa yoruyor. Kendisi Ankara ve İstanbul’da konunun uzmanlarıyla birebir görüşüyor. Hocamız projelerini işin ehli kadroları göreve çağırarak yapacak” diye konuştu.

“ADAYLIK UZAKTAŞ’A BİLE SÜRPRİZ OLDU”

Öte yandan AKP Adayı Uzaktaş’ın kendisini belediye başkanlığına hazırlamış bir isim olmadığını ileri süren Şenol, “Adaylığı bana göre kendisi için de bir sürpriz oldu. Uzaktaş, belki genel başkanın ya da milletvekillerinin yakın olduğu durumdan dolayı aday ilan edildi. Bizim algımız bu. Çünkü belediyecilik uygulamaları için bir proje anlatılır. Ancak kendisinde bunu göremiyoruz. Belediye Başkanı Günaydın ise 2 dönem başkanlık yaptı. 10 yıl başkanlık görevi yapan bir insanın ortada bir projesi olmaz mı?

“ETNOGRAFYA MÜZESİ İLE GÖKKUBBE OLSA DA OLUR OLMASA DA!”

Yaptığı Etnografya Müzesi ve Batıkent’teki Gökkubbe var. Bunlar olsa da olur, olmasa da olur. Ayrıca yapıldıkları yerler çok yanlış. Bu projeler yapılırken de vatandaşın paraları kullanıldı. Isparta halkının sorunlarının çözümünde bu 2 projenin ne gibi bir katkısı var? Baktığımızda hiçbir katkısının olmadığını gördük” şeklinde konuştu.

KURUMLARDA HAZIR İMKAN VAR

Bu arada Isparta Belediyesi’nin, BAKA kurulduğundan bu yana bir tane projesi için destek alıp almadığını soran Şenol, “BAKA’ya başvurdukları hiçbir proje yok. Lütfü hocamız Isparta’nın zenginleşmesinde BAKA ve TKDK’nın fonlarını kullanarak projelere destek gelmesini sağlayacak. Bu 2 kuruma da Isparta Belediyesi’nin hiçbir başvurusu yok. Kurumlarda hazır imkân var. Bunları kullanmak lazım. Yusuf Ziya Bey 10 yıldır bu kurumların hangisinin imkânlarını kullanmış?” dedi.

Bu haber 922 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...