Denizcilik Lisesi kapatılıyor, Yeni meslek okulları geliyor

2 Şubat 2014 17:26

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğirdir İlçesinde Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde kurulu bulunan ve yıllardır tercih edilmeyen Denizcilik Meslek Lisesi’nin kapatılmasını talep etti.Bunun yerine ara elaman sıkıntısını da çözecek olan ve özellikle teknoloji alanında eğitim veren meslek okullarının açılması tavsiyesinde bulundu.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen ve Vali Vahdettin Özkan’ın başkanlık ettiği İl İstihdam Kurulu Toplantısında flash bir gelişme gündeme geldi. Kurul üyelerinden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Yılmaz, Eğirdir İlçesinde Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde kurulu bulunan ve yıllardır tercih edilmeyen Denizcilik Meslek Lisesi’nin kapatılması gerektiğini vurguladı.

ISPARTA’DA DENİZCİLİK LİSESİ Mİ VARDI?

Yılmaz’ın bu tavsiyesiyle belki de birçok kişi gibi “Isparta’da denizcilik Lisesi mi vardı?” sorusunu akla getirdi. Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu okulun yıllardır var olduğunu ancak tercih edilmediğini bildirdiler.

“GENEL LİSELER KAPATILMALI YENİ MESLEK LİSELERİ AÇILMALI”

Yılmaz bu talebi ilettikten sonra ilimizde eğitim ve öğretimin iyi bir mecrada sürdürüldüğünü belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın talepleri doğrultusunda mesleki ve teknik okulların güçlendirilmesi, aynı anda genel liselerin kapatılmaları aşamasında mesleki teknik liselerin daha güçlendirilmesi için çalışılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Bununla ilgili elimizde bulunan mesleki ve teknik okullarımızın Anadolu Teknik Liseleri’nin açılması ve SBS’ye giren öğrencilerimizin de yine kaliteli bir şekilde artı değerleri yakalayarak, mesleki teknik okullarımızı Anadolu bünyelerine almamız gerekmekte. Bununla ilgili gerek Milli Eğitim Müdürümüz gerekse okullarımız çalışmalarını yapmıştır. Açılması gereken alan ve dalların açılmasını talep ediyoruz. Ayrıca Eğirdir’de bulunan Denizcilik Lisesi’nin 3 yıldır öğrenci alamaması nedeniyle kapatılmasını öneriyoruz” diye konuştu.

AÇILMASI PLANLANAN YENİ BÖLÜMLER

Yılmaz diğer taraftan yeni açılması planlanan bölümleri ek dosyayla birlikte Kurul üyelerine sundu. Buna göre ilimizde açılması planlanan yeni bölümler şu şekilde;

ISPARTA MERKEZ

Bilişim teknolojileri

Matbaa

Metal Teknolojisi

Mobilya ve iç mekân tasarımı

Motorlu araçlar teknolojisi

Tesisat teknikerliği ve iklimlendirme

Bilişim teknolojileri

İnşaat teknolojileri

Elektrik ve elektronik teknikerliği

ULUBORLU

Elektrik ve elektronik teknikerliği

EĞİRDİR

Harita, tapu ve kadastro

SÜTÇÜLER

Yaşlı ve hasta bakım hizmetleri

Bu haber 1346 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...