“Esnaf solunum cihazına bağlı yaşıyor”

3 Şubat 2014 16:14

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Belediyelerin yetkisinden alınarak verildiği Bakanlar Kurulu kararı ile esnaftan alınan işgaliye, ilan-reklam, Hafta sonu harcı ve eğlence vergilerine yapılan %3.000’lik zamları TBMM’de dile getirerek;

“Ülkede 17 Aralıktan itibaren bozulan hava, Hükûmet tarafından dikkatle takip edilmesi gereken bir süreç iken, Sayın Erdoğan’ın 3-5 hırsızı ve yolsuzu korumak için âdeta tüm ülkeyi, ekonomiyi ateşe atan bir tutumla ülkeyi germesi, kurumlarla kavga etmesi, iş adamlarını, basını, velhasıl önüne gelen herkesi tehdit etmesi, ülkedeki geleceğe yönelik beklentilerin bir anda felaket havası senaryolarına dönmesine yol açtı. Kimseyi suçlamayın beyler, suçu kendinizde ve politikalarınızda arayın. 3-5 kişi için ülkeyi, zaten sırat köprüsünde giden ekonomiyi, sabit gelirli kesimleri, çiftçiyi, işçiyi, memur ve esnafı yaktınız. Zaten bu kesimlere 5 kuruşluk bir hayrınız yoktu, şimdi de tepelerine binmeye ve eziyet etmeye devam ediyorsunuz, son numaranız da şu: Esnafa yeni bir yük, yeni bir işkence. Zaten solunum cihazına bağlı olan hastanın fişini çekiyorsunuz. Hükûmet, aldığı kararlarla, esnafın ödediği işgaliye, eğlence ve tabela vergisini, hafta sonu çalışma harcını belirleme yetkisini belediyelerden kendi uhdesine aldı. İşgaliye, hafta sonu harcı, tabela vergisi ve eğlence vergisi fahiş artışlarla yükseltildi, esnafa âdeta “Kapatın kepenklerinizi.” Diyorsunuz ” diyerek Hükümete seslenen Korkmaz, Isparta’da ki uygulamalardan örnekler vererek;

“Hep AVM’lerin Hükûmeti olan AKP esnafa son darbeyi vurmak üzere. Siz kimin Hükûmetisiniz Allah aşkına? Bakın, şu zamlara, şu artışlara bir bakın. Allah aşkına, insaf, vicdan bunun neresinde? Lütfen elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün. Pazar esnafının ödediği işgal parası yüzde 350 arttırılıyor, 60 kuruştan 2,5 liraya yükseltiliyor. Tabela vergisine bakalım, örnek Isparta Belediyesinde, metrekaresini 30 lira olarak belirlemişti tabela vergisinin ama bu yetkiyi Hükûmet üstüne alınca bu vergiye de yüzde 100 zam geldi, metrekare fiyatı 60 liraya yükseltildi. Hafta sonu harcı ne oldu? Pazar günleri çalışma harcı 20 liraydı, Bakanlar Kurulu kararı, bu harcı tam yüzde 3.000 arttırdı ve 600 liraya çıkarttı. Peki, eğlence vergisi ne oldu? “PlayStation” işleten iş yerlerinde belediye makine başına 50 kuruşluk bir vergi alıyordu; zam tam yüzde 600, makine başı 3 liraya yükseltildi. Siz ne sanıyorsunuz Allah aşkına değerli AKP milletvekilleri, değerli Hükûmet; esnafın bir eli yağda bir eli balda mı? Bunların soyadları Çalık değil, bunların soyadları Topbaş değil, 100 milyon dolarları bir çırpıda, herkes tarafından bilinen birtakım vakıflara bağış yapamıyorlar.

Ekonomiyi ve sosyal kesimleri felç ettiniz. Bütçe artık yama tutmuyor. Bulduğunuz çözüm bu, bütçe deliklerini dar gelirliye finanse ettirmek, kapatmak.

Söyleyin bürokratlarınıza, mevzubahis bakanlarınıza, daha az yesinler, içsinler, inin esnafın üzerinden. Yakın çevrenizin, partilerinizin ekonomiye, ülkeye verdikleri zararı esnaf Mehmet Bey, pazarcı Ali Efendi ödemek zorunda mı?

Bu zulme, bu haksızlığa bir an önce son verin, bunun Milliyetçi Hareket Partisi olarak takipçisiyiz.”  Dedi.

 

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...