TKDK’dan geleneksel el sanatlarına destek

24 Eylül 2012 18:53

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında,  21 Eylül Cuma günü Yalvaç İlçesinde düzenlenen törene TKDK Isparta İl Koordinatörlüğünce katılım sağlandı.

Tören alanında stant kuran Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü uzmanlarından Emel Malatya, Saadet Seven ve Anıl Fil, Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi başlığı altında desteklenecek olan geleneksel el sanatları hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

7. Başvuru Çağrı ilanı ile 1 Ekim-24 Ekim tarihleri arasında proje kabulüne başlayacaklarını ifade eden TKDK uzmanları, başta ahiler ve ustalar olmak üzere geleneksel el sanatları ile uğraşan esnaf ve sanatkârları verilecek destek hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

Ağaç işlerinden, metal işlemeciliğine, keçecilikten, deri eşya yapımına, halıcılıktan, dikiş nakış işlerine kadar birçok el sanatına destek veren TKDK standına ilgi büyüktü. Geleneksel el sanatlarının üretimi ve paketlenmesine özgü ekipman ve araç-gereçlerin alınması, paketleme tesislerine ve ekipmanlara fiziksel yatırımlar, fabrika satış mağazası veya tanıtım stantları kurulması da dahil  el sanatlarının tanıtım ve pazarlamasına yönelik uygun yatırımların tutarı en az 10.000, en fazla 250.000 Avro olması gerekiyor ve bu tutarın %50’si

TKDK tarafından hibe olarak veriliyor.

Bu haber 1003 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...