Hafta sonu 5000 kişi Davraz’ı şenlendirdi

4 Şubat 2014 16:23

Akdeniz Bölgesi’nin parlayan yıldızı Davraz Kayak Merkezi hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. Karın geç yağmasıyla bozulan moraller yerini sevince bıraktı.

Isparta’nın hem tanıtım hem de ekonomisine büyük katkı sağlayan Davraz Kayak Merkezi son yılların en yoğun dönemini yaşıyor. Edinilen bilgilere geçtiğimiz hafta sonu Davraz’a 5000 dolayında ziyaretçi geldi.

KAR KALINLIĞI ARTTI

Öte yandan pistlerdeki kar kalınlığının yaklaşık 80 santimetreye ulaştığı da gelen bilgiler arasında. Bu durumu öğrenen Isparta ve çevre illerdeki kayakçılar aileleriyle birlikte kayak merkezine ulaştı. Davraz’da çocuklarıyla doyasıya vakit geçiren aileler, yeterli seviyede kar yağışı nedeniyle pistlerin tatil döneminde açık olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

HERKES KAYAK YAPABİLİR

Davraz'da kayak öğreticiliği yapan eğitmenler ise, isteyen herkesin kayak yapabileceğini, bunun için sporcu olmanın gerekmediğini ifade etti. Antalya, Konya, Ankara, İstanbul ve onlarca kentten kayak yapmak için Isparta'ya geldiklerini ifade eden kayak severler, ‘’Daha önce de kaymak için ailecek gelmiştik. Kaymak çok eğlenceli, ailecek kayıyoruz. Eğirdir Gölü manzarası da bizi çok eğlendiriyor’’ yorumunda bulundu.

 

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...