“Önceliğimiz turizm ve tarım yatırımları olacak”

4 Şubat 2014 16:24

Eğirdir’de AK Parti’den Belediye Başkan Adayı gösterilen Veli Gök,  seçilmesi halinde ilçede bir taraftan turizm yatırımlarına öncelik verirken bir taraftan da tarımla sanayiyi entegre edecek çalışmaların desteklenmesi ve bu konuda adım atılacağını söyledi.

Eğirdir’de AK Parti’den Belediye Başkan Adayı gösterilen Veli Gök, aday gösterilmesinin ardından ilk kez konuştu. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana partide çeşitli görevler aldığını belirten Gök, “2001 yılında kurulan AK Partimizin kuruluş aşamasında daha sonra 2004-2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Eğirdir İl Genel Meclis üyeliği söz konusu oldu. Partimizin desteğiyle başarıyla yürütmeye çalıştık. İktidarımız döneminde Eğirdir'de tarım, turizm alanlarında çok ciddi yatırımlar yapılmıştır. Bu dönemde bir taraftan il genel meclisi olarak bir taraftan da Eğirdir Belediyemiz olarak ciddi yatırımlar yapılmıştır. Amacımız halkımızın hayat kalitesini ve sosyal refahını artırmaktır. Bu döneme kadar bu görevde bulunmuş belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetlere teşekkür ederken biz de bundan sonra bir adım daha ileri giderek hayatımızın kalitesini ve sosyal refahı artırmak yönünde çalışmalar içinde olacağız. Bize bu vekâleti veren ve toplumun önüne çıkaran partimizi mahcup etmeyeceğimizi ve elimizden geleni yapacağımızı söyleyebiliriz” dedi. 

TURİZM YATIRIMLARININ ÖNÜ AÇILACAK

Eğirdir'de ekonomimiz ağırlıkla tarıma dayalı olduğunu anımsatan Gök, “ Ancak bunun yanında turizmden çok ciddi beklentilerimiz var. Turizm yatırımlarının yapılabilmesi için Eğirdir gölü çevresinde çok ciddi altyapı yatırımlarının yapılması lazım ki turizm yatırımlarının önü açılsın. Göl çevresinde özellikle sıvı atıkların bertaraf edilmesi konusunda yatırım yapılması gerekli. Eğer bu altyapı hizmetini yapıp kirlilik sebebini ortadan kaldırabilirsek Eğirdir’de turizm yatırımlarının yapılmasının önü açılacaktır. Burada bir taraftan turizm yatırımlarına öncelik verirken bir taraftan da tarımla sanayiyi entegre edecek çalışmaların desteklenmesi ve bu konuda adım atılması gerekiyor. Yine ticaret ve sanayi anlamında da işadamlarımızın önünü açacak projelerin üretilmesi ve alt yapı çalışmalarının hazırlanması gerekiyor” dedi.

SEVİYELİ BİR DÖNEM OLSUN

Gök,  Demokrat Parti Adayı Ömer Şengöl’ün adaylıktan çekilebileceği yönündeki iddialara ilişkin soruya ise, “Demokrasiyle yönetilen bir ülkedeyiz. Bütün siyasi partiler yönetime talip olabilirler, aday gösterebilirler. Bir başka parti çatısı altında çalışan arkadaşlarımıza bu yönde bir telkinde bulunmamız veya bir şey söylememiz şık olmaz. Ancak biz inanıyoruz ki Eğirdir'de 2014 yerel seçimleri kaliteli, seviyeli, saygılı bir şekilde kampanya dönemi yaşayacağımıza inanıyorum. Bu anlamda bütün siyasi parti adaylarına da başarılar dileriz. İnşallah kime nasip olursa seçimden sonra hep birlikte halkımızın sosyal huzurunu ve barışını da sağlayarak en azından halkımıza da bu mesajı vermemiz çok önemli seçimler gelip geçicidir. Ancak halkımıza yapılacak hizmetler daimidir. Bütün adaylara da teşekkür ederim” diye yanıt verdi.  

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...