Gümrük Müdürlüğü işadamlarının hizmetinde

5 Şubat 2014 15:49

Dünya Gümrük Günü münasebetiyle, Isparta Gümrük Müdürü Dolgun ve müdürlük personeli, ITSO Başkanı Başdeğirmen’i ziyaret ederek, Gümrük Müdürlüğü’ne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler. 

1950 yılında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 17 üye ülke tarafından imzalanarak 1952 yılında yürürlüğü giren Gümrük İşbirliği Konseyi Sözleşmesi’nin ardından 26 Ocak 1953 yılında yapılan  toplantının anısına kutlanan Dünya Gümrük Örgütü Günü çerçevesinde Gümrük Müdürü Yahya Dolğun ve Gümrük Müdürlüğü personeli Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.  ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Osman Şahlan’ın hazır bulunduğu ziyarette, Gümrük Müdürlüğü’nün çalışmaları ve işadamlarının istekleri konuşuldu.

Isparta Gümrük Müdürlüğü’nün 24 saat işadamlarının hizmetinde olduğunu belirten Gümrük Müdürü Dolğun, “Gümrük hizmetleri noktasında, ilgili tüm konulara açığız. Her öneriye her bilgi paylaşımına açığız. Yeterki Isparta ekonomisine ülkemiz ekonomisini katkı sağlayalım. “dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen, Gümrük Müdürlüğü yetkililerinden işadamlarının ithalatı ve ihracatı noktasında her türlü kolaylığın sağlanmasını istedi. Isparta Gümrük Müdürlüğü’nün mekan ve teknik imkanların yetersizliği dolayısıyla kapanmasının gündeme geldiğini belirten Başdeğirmen, “Benim de Başkan Yardımcısı olduğum dönemlerde  Gümrük Müdürlüğü’nün kapanmaması için 400 bin lira harcama yaptık ve amacımıza ulaştık. Hatta Gümrük ve Ticaret Bakanımız bize bu konuda teşekkür etti. Amacımız Ispartalı işadamlarımızın mağdur olmaması ve ilimizde işlemlerini rahatça yapabilmeleri idi. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Hiçbir işadamımız Gümrük Müdürlüğü’nde sorun yaşamasını  istemeyiz. Bu konuda da sizlerin hassasiyetini görüyoruz ve teşekkür ediyoruz.”dedi.

TÜRKİYE’DE TEK

Isparta Gümrük Müdürlüğü’nün 1986 yılında kurulan A sınıfı Gümrük idaresi olduğunu belirten Gümrük Müdürü Dolğun, “Isparta Gümrük Müdürlüğü 1986 yılında A sınıfı Gümrük İdaresi olarak kurulmuştur. Her türlü ithalat ve ihracat yapmaya yetkili Gümrük İdaresidir. Ayrıca 2003 yılında bu yana Türkiye’de sadece ve sadece el dokuma halısının buradan ithalatı yapılıyor. Yetki sadece Isparta’da. Vatandaşımız her türlü ithalat ve ihracatını buradan yapabilir. Herhangi bir kısıtlama yok. Biz tekrar sizlere Gümrük Müdürlüğümüze verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyor işbirliğimizin devamını diliyoruz. “diye konuştu.

 

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...