“Sokakta her cins köpek var bunları toplayıp satsak zengin oluruz”

5 Şubat 2014 16:30

Başkan Günaydın, cadde ve sokaklardaki köpek sayısının artmasıyla birlikte başlayan şikâyetler üzerine Koçtepe Mevkiine hayvan barınağı yapma kararı aldıklarını belirtti. Bu konuda bir sitemini de dile getiren Günaydın, “Hem il dışından gizlice köpekler getirilip bırakılıyor hem de öğrenciler evlerinde besledikleri köpekleri bir süre sonra sokağa atıyor. Her cins köpek var. Bu köpekleri toplayıp hayvan satış marketi kursak zengin oluruz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hayvan severlere müjdeli bir haber verdi. Koçtepe mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğünden 49 dönüm yer kiraladıklarını ve 17 dönümünde inşaata başlayarak büyük bir hayvan barınağı kuracaklarını belirten Günaydın, “Hayvan severlerle köpeklerimizi buluşturacağız. Onlardan isteğimiz gelsinler buradan köpek alarak sahiplensinler” dedi.

“KÜPELİ KÖPEKLERDEN KORKMAYIN”

Öte yandan şu anda köpekleri kendi imkânlarıyla sokaklardan toplayıp kısırlaştırdıklarını ifade eden Günaydın, “Köpekleri yakalıyoruz, kısırlaştırıyoruz, aşılarını yapıp, küpte takıp, bırakıyoruz. Küpeli köpeklerden korkmasınlar. Onlar kısır köpekler. Hatta o köpekleri alıp, bakabilirler. Tespitlerimize göre merkezde 1500 köpek var. Barınaklar 500 köpeği aşmıyor. 3 barınak kurmak lazım. Bizi tüm dünyaya cani gibi gösterdiler. Biz kışın bu köpekleri besledik. Isparta kısmetli herhalde köpekleri buraya bırakıp gidiyorlar. Köpekleri evcil hale getireceğiz. Herkes gelsin bizden köpek alsın. Bir barınak çocuk evinden daha fazla giderli oluyor. Hayvan severlerle köpeklerimizi buluşturacağız. Çok ciddi bir masrafı var. Projeleri çizdik. Kira sözleşmesini yaptıktan sonra barınağı yapacağız. Bunu tüm Isparta’ya müjdeliyorum” dedi.

“KÖPEKLERİN ARTMASINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN KATKISI BÜYÜK”

Diğer taraftan vatandaşların bu konuda şikâyetlerinde haklı olduklarını da bildiren Günaydın, “Antalya’dan geliyorlar köpekleri bırakıp gidiyorlar. Bir gelişte 500 köpek getiriyorlar. Ayrıca gizli yollardan getiriyorlar. Plakalarını yakalayamadık ama sahte plaka takıyorlar. Öte yandan öğrenciler odalarında bile köpek besliyor. Okulları bitince de sokağa bırakıp gidiyorlar. Şu ana kadar sokaktan 400 köpek topladık. Biz köpeksiz köy değiliz. Her cins köpek var. Bu köpekleri toplayıp hayvan satış marketi kursak zengin oluruz” diye konuştu.

 

 

Bu haber 1370 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...