“Kem, küm konuşmalar yapacaksa canlı yayına davet ediyorum”

5 Şubat 2014 16:33

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş’ı yalan söylemekle suçladı. Geçen dönem AKP belediyesinde ITKM’de cinayet gibi bir hata yapıldığına dikkat çeken Günaydın, yine kendisine tape kayıtları adı altında tuzak kurulma hazırlığı olduğunu ileri sürdü. Günaydın, “Önümüzdeki dönemde iktidar partisi olacağımıza inanıyorum. Kardeşim! Isparta’yı size yedirmeyeceğim?” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, uzun süren sessizliğini bozdu. AKP Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş’a yüklenen Günaydın, ilk olarak Balaman döneminde satılan fabrikalardan bahsetti. Ardından ITKM konusuna değinen Günaydın, dönemin AKP’li belediyesi tarafından büyük bir hata yapıldığını ileri sürdü ve geldiklerinde korkunç bir manzarayla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Son olarak kendisi hakkında hazırlandığını iddia ettiği tape kayıtları konusunu da gündeme getiren Günaydın, “Isparta’yı AKP’ye yem etmeyeceğim” dedi.

“KEM, KÜM KONUŞMALAR YAPACAKSA

CANLI YAYINA DAVET EDİYORUM”

İlk olarak Balaman döneminde satılan fabrikalar konusuna değinen Günaydın, “Fabrikalar satılırken Sayın Nuri Uzaktaş o dönemde partisinin İl Başkanıydı. Bütün Isparta’yı kararttınız, yok ettiniz, kara belediyecilik yaptınız, dağları, taşları sattınız, kasadaki paralar yok oldu. Bu AK Belediyecilik değil kara belediyeciliktir. Siz kara belediyecilik yaptınız. Sen il başkanı değil miydin? Neden fabrikaların satılmasını önlemedin? Isparta’da şuanda güzel bir mutluluk ve sevda var. Siz bunun hepsini yerin dibine batırdınız. Bozacının şahidi şıracıdır. Sen il başkanıydın. Şimdi Belediye Başkan adayı oldu. Artık bunlar şıracı durumunda, şahidi de bozacı durumunda. Kem, küm konuşmalar yapacaksa buraya davet ediyorum. Gelsin yüzüme konuşsun. Bu adamlar bugün Isparta’yı batırmışlardır. Bugün çıkıp aday oluyorlar. Bunlar suçlu. Arkamızdan konuşmasınlar, gelsinler yüzüme konuşsunlar. Hodri meydan” dedi.

“ITKM’DE CİNAYET GİBİ HATA YAPMIŞLAR!”

Öte yandan yıllardır yapımı tamamlanamayan ITKM’deki gecikmeler ve hataları da gün yüzüne çıkaran Günaydın, “Tekrar göreve geldiğimizde 1. zeyilname düzenlenmişti. Yüzde 47 inşaat firmasının, yüzde 53’ü belediyenin deniliyor. Sözde bizden az almış. Yüzde 34’ü hesaba göre otoparklar. Balaman başkan, Nuri Uzaktaş il başkanıydı. Haberiniz vardı, halkı kandırıyorsunuz. Yüzde 34’ü otopark. Otopark zaten halkın ortak malıdır. Bunu veremezsiniz. Sözleşmede korkunç bir hata vardı. Hiçbir zaman ortak mal bir tarafa verilemez. İkincisi içerideki meydanı veriyor. Üçüncüsü otobüs durağını2800 metrekareveriyor. Bu olacak bir şey mi?3500 metrekareyine bir sokağı veriyor. Sonra bir tiyatro ve sinema salonu veriyor.2800 metrekaredükkâna benzer bir yer var. Tamamı yüzde 54 yapıyor. Peki, bizim ticari alanımız nerede, biz nereden kar edeceğiz? Siz yüzde 100’ünü zaten karşıya vermişsiniz. Bunların hepsi ortak alan. Yüzde 53’ünü çıkarttıktan sonra bizim yüzde 47’sini bölüşmemiz lazım. Başka dükkânımız yok. Buranın tamamını bedava vermişler. Dengesizler, hesapsızlar. Nedir menfaatiniz, nedir gözünüzün doymadığı? Bu bir cinayet kadar hata. Dünyanın en bilgisiz insanı bu hatayı yapmaz. Orada 400 esnaf var. Burada nereye getireceksin? Çadır mı kuracaksın? Bu lafı söylerken yasadan haberleri yok. Her gün ‘Günaydın’ı kodese nasıl gönderebiliriz?’ diye 113 tane müfettiş geldi. Adaylarımızın uzayda gezdiği ve kanunlardan haberleri olmadığını görüyoruz. Ayrıca orada yerimiz yok. Hepsi verilmiş. Kendi dönemlerinde yapılan inşaat sözleşmesini neden halkımıza açıklamıyorlar? Sizin nereniz şeffaf? Balaman yaptığı ilk sözleşmeyi halka açıklasın. Bu yapı sözleşme gereği 27.02.2009’da bitmesi lazımdı. Neden bitirmediniz? Bu sözleşmeyi baştan bozmuşlar. Bitirilemeyince bize kaldı” diye konuştu.

“NEDEN BİTİREMEDİK?”

45 tane açıktan dükkân aldığını ve kat irtifakı yaptığını ifade eden Günaydın, “O esnafları 45 dükkâna getirebiliriz. Ben bunu da almasaydım hiç olmazdı. O arkadaşlar esnafları getirmek istiyorlarsa Günaydın’ın aldığı dükkânlara getirirler. Siz madde ve kanunları bilmiyorsunuz. Boş bir hareketle söylüyorsunuz. Siz adaysınız bir şeyleri bilin de gelin. Çok kıymetli esnafları yanıltarak oy avcılığı yapacağız diye yanlış işlere girmeyin. Bu tapuları 2 yıl önce aldık. Biz hırsız değiliz. Tapuları göstersin diyorlar. Bizi kendiniz mi zannettiniz? Günübirlik işi takip ediyoruz. Ama baştan aksamış. Yapılamamış bir işi devraldık. İçerisinde o kadar engeller var ki bu engeller kaldırılmadan işe başlanmış. Şuanda önemli bir pazarlama şirketiyle anlaşıldı. 8 firma demiştim. Baktım şuanda 5 firma var. Şuanda kiralanmalar başlandı. Erken mi bitti? Hayır, çok geç bitti. Şuanda yüzde 90 bitti. Her 8 metreyi bölmüşüz. 8 yıl önce böyle çizmişler. 8 yıl önceki proje çalışmıyor. Bu projeleri çizen, yapan ve yıkan sizsiniz. AVM şeklinde yapmışlar. Bu projeyi ben mi yaptım?” şeklinde konuştu.

“BİZ PKK’CI MIYIZ, SAHTEKÂR MIYIZ?”

Diğer taraftan hakkında tape kayıtlarının hazırlandığını iddia eden Günaydın, “40 bin sayfa bize operasyon düzenlendi. 5 bin sayfa özet çıkartılıyor. Kopyala yapıştır yapıyorlar. Bu şekilde bizim her yerimizi dinlemişler. Bir gün 400 polisle bize operasyon yapıldı. Biz PKK’cı mıyız, sahtekâr mıyız? Bu kadar ev dinlenir mi? Siz gidin doğudaki istihbaratınızı yapın, ülkemizi parçalatmayın. Ülkeye ajanlar doluyor gidin oraya. Benim kapımı, yatak odamı dinlemenize gerek yok. Kişiler gece gündüz tape kayıtları hazırlamaktalar. Seçimde hiç alakası olmayan cümleyi bana ve arkadaşlarıma ekleyip suçlu gibi gösterecekler. Bizi buradan çürütme hevesine kapıldılar. Yakında halka bunu teşhir edeceklermiş. Hazırlık yapıyorlarmış. Buna kadar tenezzül ettiler. Bizim 3365 adet tırnak parselimize icra getirildi. Bu bir operasyondur. Ispartamızda böyle bir terbiyesizlik yapılmasın. Bunu yapmak için hazırlık içindeler” dedi.

“KARDEŞİM! ISPARTA HALKINI

SİZE YEDİRMEYECEĞİM?”

Isparta’yı kimseye yedirtmeyeceğini ve bu yönde çaba sarf ettiğini dile getiren Günaydın, “40 bin sayfanın içinden 5 bin sayfaya düşürülmüş mahkemede bu inceleniyor. Yatak odalarını dinleme çok ayıba kaçar. Maalesef hükümet kapıları, bacaları dinleme durumuna düşürdüler. Bu bana göre ayıptan da öte. Kendisi bir avukat. Kardeşim! Isparta’yı size yedirmeyeceğim? Siz bunları engelleyemeyeceksiniz. Biz gibi suçsuz insanlar dinleniyorsa başbakanda dinleniyor demektir.

“BEN İYİ BİR NARSİSTİM”

İyi bir narsistim. Isparta halkına hizmet yapma aşkına sahibim. Bu konuda iyi bir şey söyledi. Bizden önceki Belediye Başkanları da iyi bir hizmet yapmıştır. Onlara da teşekkür ediyorum. Onlar hiç hizmet yapmadı anlamında konuştu kendisi. O onun fikri. Cumhuriyet döneminde bile didinen başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Biz de iyi köyü bir şeyler yaptık. O zaman izlerimiz olabilir. Isparta’ya hizmet ettik, burada şarkı söylemedik. Ben narsistim, Isparta halkını seviyorum ve Isparta halkının hizmetçiliğini yapıyorum” diye konuştu.

Bu haber 852 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...