Dede MHP’ye mi geçiyor?

7 Şubat 2014 15:22

Demokrat Parti'nin eski İl Başkanı Hüseyin Dede'nin MHP’den Belediye Meclisi üyeliğine aday olacağı yönündeki kulis bilgilerinin ardından ilk defa MHP kurmaylarıyla bir araya geldi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dün düzenlediği basın toplantısında Sav Kasabası Belediye Başkan adayı Mustafa Avşar’ı kamuoyuna tanıttı. Toplantıya; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çok sayıda partililerin yanı sıra Demokrat Parti eski İl Başkanı Hüseyin Dede de katıldı.

ADI BAŞKAN GÜNAYDIN’IN KONTENJANINDAN

MECLİS ÜYELİĞİNDE GEÇİYORDU

Dede’nin toplantıya katılması ilk etapta basın mensupları daha sonra partilileri de şaşırttı. Ancak Dede’nin Sav Adayı Avşar’a destek olmak amacıyla toplantıya katıldığını belirtti. Dede’nin ismi bir süredir MHP ile anılıyordu ancak resmi bir kaynaktan henüz açıklama gelmedi. Öte yandan yine Dede’nin Başkan Günaydın’ın kontenjanından Belediye Meclis Üyeliği için adı konuşuluyordu.

BİZE ONUR VERİR

Diğer taraftan gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap veren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Şu anda Sayın Dede’nin meclis üyeliği gibi bir durumu yok. Olursa elbette ayrı bir gündemle bunu sizlere duyururuz. Ama Sayın Dede ile ilgili çok şey söylemeye gerek yok. Kendisi Isparta’nın saygın isimlerinden birisi. Bugün Sav Kasabası ile ilgili bu sohbetimize katıldı. Kendisiyle birlikte olmak bize onur verir” diye konuştu.

“MECLİS ÜYELİĞİ YÖNÜNDE AKP VE MHP’DEN TEKLİFLER VAR”

Eski Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede ise MHP’den Belediye Meclisi üyeliğine aday olacağı yönündeki haberlere cevap verdi. AKP ve MHP’den tekliflerin geldiği doğrulayan Dede, “Artık hizmet etme zamanı geldi. Bunları değerlendireceğiz” dedi. 37-38 yıldır Demokrat Parti için koşturduğunu ve hala Demokrat Partili olduğunu belirten Dede, “Evet, bazı partilerden bize teklifler var. MHP ve AK Parti’den meclis üyeliği için. Tabi siyasette çizgi değiştirmek kolay bir olay değil. Yıllardır aynı partide şerefimizle, şanımızla ülkemize hizmet ettik, arkadaş, dost edindik. İnsanlar bizi bu Isparta’da sevdiyse, saydıysa bu bizim dik duruşumuzdandır. Tabi teklifler Belediye Meclis üyeliği yönünde. Artık partimizin Isparta’da belediye başkan adayı çıkarıp çıkarmayacağı belli değil bu teklifleri değerlendiriyoruz” dedi.

“AĞIRLIK MHP KANADINDA ANCAK

GEÇTİĞİM SÖYLENTİLERİ DOĞRU DEĞİL”

AK Parti ve MHP kanadından gelen tekliflerde ağırlığın MHP kanadında olduğunu vurgulayan Dede, “Ama ‘Hüseyin Dede MHP’ye geçti’ söylentileri doğru değil çünkü henüz daha kararımızı vermedik. Ama biz şundan yanayız; Memleketimize ve milletimize kim hizmet edecekse, kimler hizmet ediyor ise bunların yanında yer almaktan onur duyarız, gurur duyarız, şeref duyarız” diye konuştu.

“DP’DE YAŞANANLAR BENİ ÇOK ÜZDÜ”

Demokrat Parti ile ilgili yaşanan gelişmelere de açıklık getiren Dede, şöyle devam etti; “Geçtiğimiz hafta Demokrat Parti’nin büyük kongresi oldu. Biliyorsunuz biz bu partiye hizmet etmemize rağmen bazı insanlara battığımız için bizi Isparta’da il delegesi yazma lütfunda bulunmadılar. Bunlar beni çok üzdü. Ben bu partiye gençliğimi verdim, her şeyimi verdim. Bu partiden ben hiç bir şey istemedim. Görev verdilerse yaptım. Görev vermedikleri zaman ben şu göreve talibim demedim. Ama sağ olsun arkadaşlar hala birbirleriyle uğraşır durumdalar. Tabi bunlar bizi üzdü. Zaten iki elin sayılı parmağı kadar kalmış bir Demokrat Partiyiz. Genel Başkanımızın kongresi oluyor ne ulusal basında, ne yerel basında, nede bir açıklama dâhil yapılmıyor. Bunlar bizi üzüyor artık yaşımız kemale erdi, hizmet etme zamanı geldi. Böyle bir düşüncelerimiz var ama henüz net ve kesinleşmedi.

“AVŞAR BEYİN DAVETİNE İCABET ETTİK”

Ayrıca buraya MHP Sav Belediye Başkan Adayı Mustafa Avşar’ın daveti üzerine geldik. Ben Sav kasabasında doğum büyüdüm benim için Sav çok önemlidir. Yıllardır esnaflık yaptım, Sav’da 7’den 70’e herkesle bir hak hukukumuz vardır. Sevgi saygımız vardır birbirimize. Sav kasabası için beni kim çağırırsa gelirim bu parti değiştirdim anlamına gelmez. Birlik beraberlik için çağırdılar bende geldim. Sav kasabasında iyi bir hizmet yapacaklarına inandığım için arkadaşlarımın yanındayım.”

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...