“Sayın Günaydın artık yanında CHP yok! AKP de sevinmesin sandığa gömülecek”

7 Şubat 2014 15:27

CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, rakiplerine ince bir mesaj gönderdi. Öncelikle MHP adayı Günaydın’a seslenen Çakmakçı, “Sayın Başkan artık sizi destekleyen bir CHP yok! Biz oylarımızı sizin için kullanmayacağız” dedi. Bundan AKP’nin de ümitlenmemesi gerektiğini belirten Çakmakçı, “AKP bu yarıştan ‘ben çıkarım’ diye ümitlenmesin, sandığa gömülecek. Çünkü kitle partisi değil” dedi.

CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı, seçime birlikte gireceği rakiplerine göndermede bulundu. Bununla birlikte yeni projelerini de açıklayan Çakmakçı, hayalindeki Isparta’yı ortaya koydu. İğneyi başkasına çuvaldızı da kendine batıran Çakmakçı, şunları söyledi;

“CHP BUGÜNE KADAR BAŞKAN ADAYLARINI YETERİNCE TANITAMAMIŞ”

“CHP 60 yıldır Isparta’da belediye başkan adayını yeterince tanıtamamış veya kendi istediği doğrultusunda başkan adayı bulamadığı için varlığını sürdürememiş. Bu kez CHP’liler partinin dışında iktidarın alternatifi olan partiyi destekleyip iktidarın hıncını alayım demiş. Bu artık değişti. CHP Isparta’da yenilenme geçirdi. Ben kendileriyle görüştüğümde partisiyle güçlü başkan olmak istiyorum dedim. Çünkü partiniz sizin taleplerini karşılayacak ve takım oluşturacaksınız. Takımın antrenörü sahaya girerse o maçtan galip çıkamazsınız. Ben öğrencilerime sakın ha İnsandan Tanrı yaratmayın derim. Aksi halde insana tapınmak zorunda kalırsınız dedim. Onun için biz halkıyla nefes alan yasal haklarını kullanan bir yapılanmaya gitmemiz lazım. Belediye Kanunun 13. maddesi bize hemşerilik hukukundan bahsediyor. Biz 70 bin komşuyuz. Kol kola girip yürüyeceğiz.

“HALK HERŞEYİ ÇOK İYİ BİLİYOR”

Geçtiğimiz günlerde de açıkladığım 3. Yaş Akademisi Projesi ile yaşlılarımızın kahve köşelerinden yok edilmesinin önüne geçerek ihtiyacımız olan deneyimleri onlardan kazanabileceğimiz bir altyapı oluşturmak istiyoruz. Bir taş ustasının bile muhteşem deneyimleri vardır. Biz bunları sağlayabilirsek her insanın kendi toplumuna olana sorumluluğunu bir derece ileri götürmüş oluruz. İşte o zaman toplum dinamik toplum olur. İnsanlar kendilerine talep yarattıkları sürece yaşarlar.

“HERKESİN ADAYI OLACAĞIM”

Öte yandan tüm Ispartalıların buluştuğu bir partiyi oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim birbirimizden farkımız yok. Düşüncelerdeki çeşitlilik bizi tek düzelikten kurtarıyor. Biz kimseyi ötekileştirme hakkına sahip değiliz. O zaman birbirimizden farkımız yok. Ortak paydamız Türkiye Cumhuriyetidir. Bunu kabul eden herkesle kol kola önce Isparta’yı sonra Türkiye’yi ileri götürecek her aktivitenin içinde olurum. Dolayısıyla ben herkesin adayı olmak istiyorum. Sadece CHP’lilerin değil. Herkesle kol kola yürüyeceğiz. Sonra farklı düşünceler oluşacaktır. Bu doğal. Bunu sağladığımızda toplum sevgi yumağına dönüşecektir. Türkler sevgiyi ilk keşfeden toplumdur. Dünya onun için bize düşmandır. Biz adil olacağız, dürüst olacağız. Herkesi kucaklayan belediyecilik yapacağız.

“ÇOK BÜYÜK AYIP”

Toplu taşımaya öncelik vereceğiz. Bir şehirde ulaştırma ana planı oluşturamazsınız trafik sorununu çözemezsiniz. Otoparklar yapacağım diyebilirsiniz. Ben 240 bin kişilik bir şehirde trafik sorunu olmasını anlayamıyorum. Çok büyük ayıp. Mevcut Belediye başkanımız iki dönem bu görevi yürüttü. 2009 seçim vaatlerine bakın. Hangi sorunu çözdüğünü inceleyin. Çarşaf çarşaf o dönemdeki afişlerle ilgili ne yaptığın sorun. 1999 yılında hafif raylı sisteme Isparta kavuşacaktı. Ama Sayın Aybatılı’nın projesi diye reddedildi. O zaman benim hakkımı elimden almış oluyorsunuz.  Çağdaş bir ulaşım sistemine Isparta 15 yıl önce sahip olacaktı. Siz daha faza imkân yaratarak trafik sorununu o günden kaldırmış olurdunuz. Böyle bir şeye hakkınız var mıydı?  Sayın Başkan artık sizi destekleyen bir CHP yok. Biz oylarımızı sizin için kullanmayacağız. Bu yarıştan AKP çıkar diye ümitlenilmesin. Yerel ve genel seçimlerde AKP sandığa gömülecek, çünkü kitle partisi değil. CHP 90 yıllık bir kitle partisidir. Kitle partileri asla silinmezler. CHP iktidarı ile huzur güven ortamı oluşacak. Bizim istediğimiz budur.

“HANGİ MAĞAZALAR ISPARTALININ GÖSTER”

Diğer taraftan değerli Başkana doğru bilgi verin diye bir kaç kez uyarıda bulundum. Siz Ispartalıyı hala hafife alıyorsunuz. ITKM ile ilgili bir şeyler söylediniz. Ben önümüzdeki hafta vatandaş olarak ITKM’nin önüne gideceğim Sayın Başkanı davet edeceğim. Hangi mağazalar Ispartalıların bize göstermesini isteyeceğim. Bu bizim vatandaş olarak hakkımız” dedi. Kendisinin parselleri birleştirerek buranın Ispartalılara verilmesi yönündeki önerisiyle ilgili Günaydın’ın tenkitlerinin hatırlatıldığı Çakmakçı, “Belediyelerin kamulaştırma diye hakları var eğer kamu yararı varsa bunu yaparsınız. Neden kamulaştırmayı kullanmadınız? Isparta esnafının hakkını neden korumadınız? Şimdi siz burayı AVM’ler verecek bir hale getiriyorsunuz. Şehrin göbeğinde esnafı ortadan kaldıracak bir sisteme siz esnaf taraftarı olarak nasıl onay verirsiniz. Bunu açıklaması gerekir.

HARCAMALARIMIZI İNTERNETTEN YAYINLAYACAĞIZ

Biz halka ciddi ciddi hesap vereceğiz. Üç ayda bir internet üzerinden harcamalarımızı göstereceğiz. Şunu şuraya harcadık diye göstereceğiz. Böylece halkın güvenini kazanacağız.

MÜZE YAPMIŞSINIZ OTAPARK NEREDE?

Etnografya Müzesi yapmışsınız ama altında çay içebileceğiniz bir yer yok. Otopark500 metreileride. O zaman niye yaptınız diye halk sormaz mı? Siz her şeyi çok iyi bilebilirsiniz ama önemli olan halkın isteğidir Halka sorarsanız doğruyu yaparsınız?

İKİNCİ ÜNEVİRSİTE ŞART

Ayrıca tek üniversite rekabet edeceği bir başka üniversite olmadığı için gelişmesinin önüne geçer. Isparta çok şanslı. Kara Havacılık Okulu geliyor. Bizim için yeni kurulacak üniversitede uzay bilimleri bölümünü açmamız lazım.

ARAÇ DEĞİL İNSAN AĞIRLIKLI ŞEHİR

Son olarak araç ağırlıklı değil insan ağırlıklı bir şehir oluşturacağız. Sosyal boyutu geliştirdiğinizde insanı da geliştirirsiniz. İnsanların kullanacağı şehir oluşturulmalı. İnsan ağırlıklı şehir olmalı Isparta. Araçlar sizin üzerinize geliyor. Ben insanım araç değilim. Araç üstünlüğünün ar olduğunu insanın değer olduğunu anlamamız lazım.”

 

Bu haber 937 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...