‘’Sütçüler Seçim Kurulu Müdürü istifa etmeli’’

8 Şubat 2014 13:22

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Sütçüler İlçe Seçim Kurulu Müdürü’nün ilçede seçim propagandası kapsamında serbest olmasına rağmen adaylara araç giydirme ve dolaşma imkânı vermediğini ileri sürerek, tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, Sütçüler İlçe Seçim Kurulu’na çattı. İlçe Seçim Kurulu Müdürünün adaylara ilçede 1 Ocak’ta tüm Türkiye’de serbest olmasına rağmen araç giydirme ve dolaşma imkanı vermediğini ileri süren Şenol, “Seçim Kurulu Müdürü herhalde yaptığı görevin farkında değil ya da bu görevde ehil biri değil” dedi.

BUNU SÖYLEMEK ONUN GÖREVİ DEĞİL

Isparta merkez ve diğer tüm illerde partiler için seçim propaganda serbestliği başladığını ifade eden Şenol, Seçim Kurulu’nun sürece 18 Şubat’tan sonra billboard ve benzeri yerlerde devreye gireceğini bildiklerini söyledi. Bu zamana kadar denetimlerin kaymakamlık ve valilikler aracılığıyla yapıldığını belirten Şenol, “Seçim propagandalarında araç giydirme ve seçim büroları serbest. Sütçüler’de adayımız araç giydirme yapıyor. Arkasından Seçim Kurulu Müdürüne giderek, danışıyorlar. Müdür kesinlikle yapamazsınız diyor. Aslında bunu söylemek onun görevi değil. Adayımıza Kaymakamlığa dilekçe vermesini söyledik” şeklinde konuştu.

BİLMİYORSA İSTİFA ETSİN

Öte yandan İlçe Seçim Kurulu Müdürünün son 10 güne kadar seçim yasağı bulunduğunu söylediğini ileri süren Şenol, “Türkiye’de herkes yasakları çiğniyor da sadece Sütçüler’in Seçim Kurulu Müdürü mü yasakları biliyor? YSK’nın seçim yasakları bildirisini Sayın Müdüre okumasını tavsiye ederim. Serbestlik 1 Ocak itibariyle başladı. Bu konu nazik bir konu. Seçim şartlarını en iyi şekilde bilmesi gereken kişiler bunları bilmiyor. Kendisi bilmiyorsa istifa etsin. Kanunen çizilmiş seçim yasakları, sürecine kadar anlatılmış” dedi.

 

 

Bu haber 1065 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...