İmar Komisyonu, Başkan Umre’de olunca toplanamadı

8 Şubat 2014 13:25

Belediye Meclisi’nde İmar Komisyonu toplanamayınca imar konuları bir sonraki aya kaldı.  AKP’li Tanışman, Belediye Başkanı Günaydın’ın vatandaşın projesini bekleterek mağdur etmeye hakkının olmadığını söyledi. AKP’li Kurt da Tanışman’ı destekleyerek, ‘’Bizi kimse komisyona çağırmadı’’ dedi.

Her ay saatlerce süren Belediye Meclisi Cuma toplantıları bu ay sadece 5 dakika sürdü.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın katılmadığı meclise Seyfettin Kalem başkanlık etti. Kalem, Emniyet Müdürlüğü’nün Halıkent Mahallesi Polis Merkezi’nin bulunduğu yerin tahsisi konusu, yine Emniyet Müdürlüğü Işıkkent Mahallesi karakol yapılmak üzere ayrılan yerin tahsis süresinin uzatılması ve imar tadilatlarının görüşülmesinden oluşan gündem maddelerini Meclis’e sundu. Ancak, imar komisyonu Tevfik Katırcıoğlu’nun Umrede olması ve komisyon üyelerinin çalışmalarını tamamlayamaması nedeniyle konular bir sonraki aya bırakıldı.

TANIŞMAN’DAN TEPKİ

Bu duruma AK Parti Meclis Üyesi İsmail Tanışman tepki gösterdi. Isparta’da müteahhitlerin, inşaat sektörü çalışanlarının hepsinin bu maddelerin geçmesini beklediklerini söyleyerek “Bu sektörden birçok insan geçiniyor. Ancak Başkan Günaydın’ın bu şekilde zulmederek inşaat sektörünü 3-4 ay kilitlemesini esefle kınıyorum. Kendisinin burada olması önemli değil. Yeterli çoğunluk var. İsteseydi komisyon toplanırdı. Tüm vebalin Günaydın’da olduğunu kamuoyuna duyururum” dedi.

BEN OLMUŞUM GÜNYADIN OLMUŞ FARKETMEZ

Bunun üzerine söz alan Kalem, “Ben olmuşum Günaydın olmuş fark etmez. Komisyondaki üyeler çalışıp gelirse burada görüşmeye açarız. Meclisin bir yılda üç kez olağanüstü toplanma hakkı var. Böyle bir durum olursa toplanır hallederiz” dedi.

TOPLANMA TALEBİ GELMEDİ

AK Parti’nin İmar Komisyon Üyesi Salih Kurt da Tanışman’a destek vererek “İsmail Bey doğru söylüyor. Biz AK Parti grubu olarak imar komisyonunda iki üyeyiz. Tevfik Bey olmadığı için komisyon toplanamadı. Toplanalım diye bir talep de gelmedi. Böyle bir talep olsaydı toplanıp gereken çalışmaları yapardık’’ dedi.

O ZAMAN SAVAŞI KAYBETTİK

Son olarak söz alan Tanışman, ‘Ben komisyonu bilmem savaşı komutanlar kazanır komutanlar kaybeder. Diğer arkadaşlara söyleyecek bir lafım” yok şeklindeki sözlerine Kalem’den manidar bir cevap geldi. Kalem, ‘’Öyleyse biz savaşı kaybettik” dedi.    

Bu haber 833 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...