Belediye ucuz elektrik üretecek

8 Şubat 2014 13:33

Belediye Başkanı Günaydın, elektriğin özelleşmesinden sonra halk arasında artan şikayetler üzerine yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı. Günaydın, AKP milletvekillerini Isparta’yı korumamakla suçlarken “Özellikle elektrik konusunda halkımıza ucuz elektrik verebilmek için çalışmalarımız başladı” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün gazetecilerle bir araya gelerek gündem değerlendirmesinde bulundu. Son günlerde elektrik faturalarının kabarık gelmesinden dolayı halk arasında şikayetlerin yükselmeye başladığını ve buna çözüm bulmak için birkaç aydır çalışma yaptıklarını belirten Günaydın, “İnşallah Isparta’ya ucuz elektrik vereceğiz” dedi.

ERSAL’A SİTEM ETTİ

Öte yandan Türkiye Emeklileri Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal’ın, “Belediye Başkanı suyun fiyatını indirmiyor” diye bir serzenişte bulunduğunu hatırlatan Günaydın, “Biz göreve geldiğimiz ilk zamanlarda emekliler bizi ziyarete gelmişlerdi ve su fiyatının indirilmesini istemişlerdi. Biz de emeklilerin bu isteği üzerine su fiyatını 1.80 liradan 67 kuruşa düşürdük. Demek ki, Sayın Ersal’ın evine su parası 2 lira geldiğinden haberi yok galiba. Birazda konuşurken bize teşekkür etmesi lazım. Ayrıca başka bir adaya da bizden için ‘Yapmıyor’ diye şikayet ediyor. Bu kadar yanlışlığı bir Dernek Başkanının yapmaması lazım ve bilmesi lazım” dedi.

BİRAZ İNSAF

Bir Belediye Başkanının ana görevinin esnafını ve insanını korumak olduğunu ifade eden Günaydın, “Acıyan tarafımız neresiyse bizim onu pansuman etmemiz lazım. Acıyan tarafımız şuanda toplum olarak zam. Bir ayda 700 bin lira elektrik parası ödüyoruz. Halkımızın elektrik faturaları her ay artarak geliyor. Aynı enerjiyi kullanıyorlar ama elektrik faturaları artıyor. Halkımıza 5 yıldır gösterdiğimiz saygıyı elektrik dağıtım şirketinin de yapması gerekiyor. 5 yıl önce elektrik parası 10 lira geliyorsa su parası da 10 lira geliyordu. Şimdi su yine 10 lira geliyor ancak elektrik 100 lira geliyor. Bu uçurumu şirket yetkililerinin görmesini istiyorum. Buradan Nihat beye de bir mesaj vermek istiyoruz. Büyük şirketleriniz var. Allah daha çok versin. Ama Isparta Belediyesi ve Isparta halkına yardımcı olmanızı istiyoruz. Ben su parasını indirmişim, sizin de elektrik ücretlerini indirmeniz lazım. Elektrik faturaları 10 kat fazla geliyor. Bunun biraz insafa getirilmesi lazım” diye konuştu.

“KEŞKE ELEKTRİK DAĞITIM İŞİNİ BİZ ALSAYDIK”

Diğer taraftan elektrik dağıtım işini belediye alsaydı elektriği yarı yarıya ucuz verme şansının olacağını bildiren Günaydın, “Biz kârdan ziyade, hizmet ağırlıklı çalıştığımız için bunu yapabilirdik. Ana cadde ve okul bahçelerindeki lambaları toplamaları da düşündürücü. Bu konuyu AK Parti iktidarının da dikkate alması gerekir. Ama almıyorlar. Şuanda bizim caddelerde taktığımız lambaların ücretlerini biz ödüyoruz.

“AYIP BİR ŞEY!”

Asri Mezarlıkta içerde bir camimiz var. Bütün esnaf ve mahalle halkı oraya yatsı namazına geliyor. Orada bir lamba vardı. O lambanın sökülmemesi gerekirdi ama söktüler. Bu ayıp bir şey” dedi.

GİRİŞİMLERİMİZ VAR

Son olarak elektriği daha ucuz verme adına çalışma başlattıklarını da belirten Günaydın, “Vatandaşların bu isyanı üzerine biz de daha önce Belediye Meclisinde de görüştüğümüz üzere ‘Acaba kendi elektriğimizi kendimiz üretebilir miyiz?’ hazırlığına girdik. Yaptığımız araştırmalar sonucu başarabileceğimizi öğrendik. Halkımıza daha ucuz elektrik vermek adına yakın zamanda girişimlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...