“Toplum huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz”

10 Şubat 2014 15:14

Memur – Sen İl Temsilcisi Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, toplum huzurunu bozmak için pusuya yatan fırsat düşkünlerine fırsat vermemek gerektiğini belirterek,  “Huzur ve barışın sağlanmasında konuştuğumuz dil ve üslup çok önemlidir” dedi.

Akçil açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Biz Memur – Sen olarak ülkemizin içinde bulunduğu konjonktürü çok iyi takip etmekte ve değerlendirmekteyiz. Bunun için ülke toplum huzurunu bozmak için pusuya yatan fırsat düşkünlerine fırsat vermemek gerektiğini düşünüyoruz. Dostları üzecek düşmanları sevindirecek, kardeşlik bağlarını koparacak, insanlarımız ayrıştıracak söz, fiil ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Bilindiği gibi bu ülkede 28 Şubat sürecinde cuntacılar tarafından oynanan kirli oyunun hedefinde  İslami hassasiyeti olan parti, cemaat, tarikat, vakıf dernek ve sendikalar varken, bugün  bu kirli oyun tekrar tezgâhlanarak, yapılan küresel operasyonla Müslümanlar birbirine düşman edilmek istenmektedir. Türkiye’nin yakın ve uzak geleceği kuşatma altına alınmak istenmektedir.

28 Şubat sürecinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Başbakanlıktan inmesini, partisi kapatılarak siyasetin dışına itilmesini sağlayan iç ve dış mihraklar kimler ise Mısır'da, Suriye'de Irak’ta, Libya’da ve diğer İslam coğrafyasında Müslüman'ı Müslüman kırdıran emperyalist güçler kimler ise ülkemizi kaos ortamına sürüklemek suretiyle kendi içinde çatışan bir ülke konumuna getirmek isteyen emperyalist güçlerin aynı güçler olduğu bir gerçektir.

Bize düşen iç ve dış güçleri suçlayarak işin içinden sıyrılmak değildir. Kötü niyetli mihrakların oyununa gelmememiz, kurdukları tuzağa düşmememiz lazım. Gün hesaplaşma ve ayrışma günü değil. Gün sertleşme ve kamplaşma günü değildir. Gün son yıllarda sosyal, ekonomik, siyasal, demokratik ve özgürlük alanında elde ettiğimiz kazanımları kaybetmeme adına haklı bile olsa münakaşayı terk etme  tansiyonu düşürme günüdür. Çünkü kardeş kavgasının kazananın asla olamayacaktır.

Memur-Sen, her çeşit farklı dünya görüşüne mensup kamu çalışanlarını bünyesinde toplayan, farklı görüşleri kültür zenginliği sayan,  görüşü ne olursa olsun herkesi bağrına basan bir anlayışı benimseyen sivil ve milli bir sendika olarak  bu ülkenin hem mozaiği hem çimentosudur. Bireylerin hayatında olduğu gibi milletlerin ve devletlerin hayatında da  karanlık ve çalkantılı günler olabilir. Böyle zamanlarda kılıçları çekip taraf oluşturmak, tarafları kızıştırmak yerine ülkesini ve milletini seven her Müslüman'ın görevi ya hayır konuşmak ya da susmak olmalıdır. Huzur ve barışın sağlanmasında konuştuğumuz dil ve üslup çok önemlidir. Bütün bela ve musibetlerin baş müsebbibi kullandığımız dil ve üsluptur. Dil kalbin aynası olduğu gibi iyiliklerin ve kötülüklerin yaygınlaşmasına alet, kardeşliğin ve düşmanlığın oluşmasına da sebeptir.

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...