Sarıoğlu bağımsız aday oluyor

10 Şubat 2014 15:21

Yalvaç AK Parti aday adaylarından Nuh Murat Sarıoğlu, partisinin belediye başkan adayı belli olduktan sonra yaptığı açıklama ile başkanlık adaylığından çekilmediğini kamuoyuna duyurmuştu. Ancak Sarıoğlu’nun bağımsız aday olarak seçimlere girmeye hazırlandığı öğrenildi.

İlk olarak AKP’den aday adayı olan ancak gösterilmeyen Murat Sarıoğlu’nun Yalvaç ilçesinden bağımsız olarak seçimlere gireceği öğrenildi. Hatta bu konuda telefon anketi bile yaptıran Sarıoğlu, ‘’Ben başta da söylediğim gibi kararımdan dönmedim. Halen belediye başkan adaylığımı sürdürüyorum. Perşembe günü bir telefon anketi yaptırdım ve bu ankette çıkan sonuçlar oldukça net sonuçlardır. CHP ve Saadet Partisi’nin ikisinin toplam oranlarından fazla, MHP adayından fazla tercih edildiğim görüldü. Ben bunu boyumun ölçüsünü görmek için yaptırdım ve gördüm’’ dedi.

 SLOGANIMIZ BELLİ 2 GÜNE KADAR HAREKETİMİZ BAŞLIYOR

 Şu anda bağımsız aday gibi görünen ve herhangi bir siyasi parti ile ismi anılmayan Nuh Murat Sarıoğlu, ‘’Yalvaç’ta halkımızın bir teveccühü var ve biz bu yönde hareket ediyoruz. Sloganımız da Atayanlara ve Atananlara Karşı Halk Hareketi olacak’’ dedi.

 HALKIN DERDİNİ BİLEN BİRİYİM

Öte yandan Ankara’dan atanarak gelen adaylardan farklı olduklarını ifade eden Sarıoğlu, ‘’Biz esnaf olarak esnafın derdini en yakından bilen biriyiz. Vergisini ödeyemediği için zora düşmek nedir biliriz. Bağ-Kur primini denkleştiremeyen esnaf neler hisseder bunu en iyi bilen biriyiz. Biz bu sorunları çözmek için bu yola çıktık ve Allah izin verdiği sürece de bu kararlılığımızı sürdüreceğiz’’ şeklinde konuştu.

 ANKETTE SONUÇ NE OLDU?

 Bu arada Nuh Murat Sarıoğlu’nun yaptırdığı telefon anketinde 9466 abone aranıldı. Bunlardan 5902’si telefona cevap verdi. 3564 kişi ankete cevap vermezken 2050 kişi de tuşlama yapmadan telefonu kapattı. 3852 kişinin katıldığı belirtilen ankette alınan sonuçlar şöyle:

 CHP ADAYI MEVLÜT DANACI : 250 KİŞİ % 6.49

 SP ADAYI MÜCAHİD GÜLCAN: 535 KİŞİ % 13.8

 MHP ADAYI HALİL H. TÜTÜNCÜ: 905 KİŞİ % 23.4

BAĞIMSIZ MURAT SARIOĞLU: 848 KİŞİ % 22.2

AK PARTİ ADAYI TEKİN BAYRAM: 1314 KİŞİ % 34.1

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...