‘’Kozmetik üretiminde söz sahibi olmak istiyoruz’’

10 Şubat 2014 15:25

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın gülyağı üretimi yapıp bunu da güzel bir şekilde ihraç ettiğini ancak katma değer sağlayamadığını belirtti. Bu anlamda kozmetikle ilgili analiz yapacak bir akredite laboratuar kurulması için çaba sarf ettiklerini bildiren Başdeğirmen, ‘’Biz kozmetik üretiminde söz sahibi olmak istiyoruz’’ dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın en önemli markalarından gül ile ilgili yeni hedefleri açıkladı. Halıdan sonra gülü de kaybetmemek için yoğun çaba sarf ettiklerini ve Isparta’nın bu anlamda kendini yenilemesi gerektiğini bildiren Başdeğirmen, ilimizin kozmetik sektöründe önemli bir yer etmesi gerektiğini aktardı. Bu anlamda akredite bir laboratuvara ihtiyaç olduğunun altını çizen Başdeğirmen, ‘’Isparta dünyanın gülyağı üretiminin yüzde 65’ini üretiyor ve dünyada önemli bir yere sahip. Ancak yıllarca kozmetik sanayinin Isparta’da kurulmamasını üzüntü ile karşılıyoruz.

‘’GÜL ŞU ANDA BİZE KATMA DEĞER SAĞLAMIYOR’’

İlimizde kozmetikle ilgili analiz yapacak bir akredite laboratuar kurulması gerekiyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz Isparta olarak gülyağı üretimi yapıyoruz ve gülyağını ihraç ediyoruz. Ancak bize katma değer sağlamıyor. Biz kozmetik üretiminde söz sahibi olmak istiyoruz. Bunun için de akredite bir laboratuara ihtiyacımız var. İnşallah hep birlikte en kısa sürede bu laboratuarı Isparta’mıza kazandıracağız’’ dedi.

 

 

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...